Категорія
Новини
Дата

США готуються надати Україні новий пакет військової допомоги на $275 млн – Reuters

Сполучені Штати готуються направити Україні пакет військової допомоги на суму $275 млн, у ньому передбачені нові можливості для боротьби з безпілотниками та посилення протиповітряної оборони, йдеться в документі, з яким ознайомилося агентство Reuters.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Пакет може бути оголошений вже у пʼятницю. Деталі щодо обладнання для боротьби з дронами та протиповітряної оборони поки невідомі.
  • Очікується, що Пентагон також поставить ракети для пускових установок High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), 155-мм боєприпаси, військові автомобілі Humvee та генератори, згідно з джерелами та документом.
  • Раніше Вашингтон оголосив про відправлення чотирьох систем ППО ближнього радіуса дії Avenger, які використовують ракети Stinger виробництва Raytheon Technologies Corp та ракети-перехоплювачі HAWK. Союзники США також надсилали системи ППО.

Контекст

У четвер американські законодавці проголосували за надання Україні наступного року щонайменше $800 млн додаткової допомоги в галузі безпеки.

Днями стало відомо, що країни НАТО розглядають можливість використання коштів із грошового банку, який передбачався для підтримки афганських сил безпеки, для надання підтримки Україні найближчими тижнями, пише Politico із посиланням на пʼятьох західних офіційних осіб. Київ звернувся до країн НАТО з проханням розглянути питання про перерозподіл частини з $3,4 млрд на підтримку зусиль у боротьбі з Росією, заявили два західні чиновники.  

Після вторгнення Росії в Україну країни НАТО окремо виділили десятки мільярдів доларів на підтримку України як зброєю, так і гуманітарною допомогою. Сполучені Штати лідирували, надавши військову допомогу на суму $19,7 млрд із початку війни. 

Вчора Bloomberg із посиланням на джерела написав, що держави – члени Європейського Союзу мають намір збільшити обсяг свого фонду для фінансування постачання зброї Україні щонайменше на €2 млрд вже наступного тижня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні