Категорія
Новини
Дата

У Конгресі США схвалили додаткову військову допомогу Україні на $800 млн

Обидві палати Конгресу США погодили законопроєкт про національну оборону (National Defense Authorization Act, NDAA) на 2023 рік. NDAA передбачає фінансову допомогу Україні у розмірі $800 млн, йдеться у повідомленні на сайті Комітету Палати представників у справах збройних сил.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Йдеться про суму, яка на $500 млн більша за ту, яку раніше цього року запитував президент США Джо Байден для України, зазначає Reuters.
  • Пакет USAI «підтверджує незмінну відданість США підтримці України шляхом задоволення її найнагальніших потреб, а також нарощування потенціалу українських збройних сил для захисту її суверенітету в довгостроковій перспективі», зазначили у Пентагоні.
  • Загальний обсяг оборонного бюджету США становитиме $858 млрд. Водночас Вашингтон має намір виділити $11,5 млрд на оборонне стримування в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, підтримку союзників та партнерів, а також розвиток потенціалу та боєздатності в цьому регіоні.

Контекст

Компромісний варіант Закону про асигнування на національну оборону є результатом багатомісячних переговорів між республіканцями та демократами у Сенаті та Палаті представників Конгресу США.

Загалом законопроєкт передбачає виділення на $45 млрд більше видатків на оборону, ніж запитував Байден, оскільки переговорники в Конгресі взяли до уваги проблему глобальної інфляції та надання додаткової допомоги Україні.

NDAA приймається щорічно з 1961 року. У ньому прописуються питання щодо підвищення грошового забезпечення американських військовослужбовців, закупівлі кораблів і літаків, а також геополітичні аспекти, повʼязані, наприклад, з Китаєм і Росією. 

Очікується, що NDAA на 2023 фінансовий рік буде схвалено Сенатом і Палатою представників цього місяця і потім відправлено до Білого дому для підписання президентом США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні