Категорія
Новини
Дата

У Конгресі США схвалили додаткову військову допомогу Україні на $800 млн

1 хв читання

Обидві палати Конгресу США погодили законопроєкт про національну оборону (National Defense Authorization Act, NDAA) на 2023 рік. NDAA передбачає фінансову допомогу Україні у розмірі $800 млн, йдеться у повідомленні на сайті Комітету Палати представників у справах збройних сил.

Ключові факти

  • Йдеться про суму, яка на $500 млн більша за ту, яку раніше цього року запитував президент США Джо Байден для України, зазначає Reuters.
  • Пакет USAI «підтверджує незмінну відданість США підтримці України шляхом задоволення її найнагальніших потреб, а також нарощування потенціалу українських збройних сил для захисту її суверенітету в довгостроковій перспективі», зазначили у Пентагоні.
  • Загальний обсяг оборонного бюджету США становитиме $858 млрд. Водночас Вашингтон має намір виділити $11,5 млрд на оборонне стримування в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, підтримку союзників та партнерів, а також розвиток потенціалу та боєздатності в цьому регіоні.

Контекст

Компромісний варіант Закону про асигнування на національну оборону є результатом багатомісячних переговорів між республіканцями та демократами у Сенаті та Палаті представників Конгресу США.

Загалом законопроєкт передбачає виділення на $45 млрд більше видатків на оборону, ніж запитував Байден, оскільки переговорники в Конгресі взяли до уваги проблему глобальної інфляції та надання додаткової допомоги Україні.

NDAA приймається щорічно з 1961 року. У ньому прописуються питання щодо підвищення грошового забезпечення американських військовослужбовців, закупівлі кораблів і літаків, а також геополітичні аспекти, повʼязані, наприклад, з Китаєм і Росією. 

Очікується, що NDAA на 2023 фінансовий рік буде схвалено Сенатом і Палатою представників цього місяця і потім відправлено до Білого дому для підписання президентом США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні