Категорія
Новини
Дата

США нададуть Україні військову допомогу на $800 млн. Новий пакет включає артилерійські системи, бронетранспортери, гелікоптери

Україна отримає від США новий пакет військової допомоги на $800 млн, заявив президент США Джо Байден після розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • РФ готується посилити наступ на Донбасі, США продовжать надавати Україні озброєння для самозахисту, йдеться у заяві Байдена. 
  • Пакет буде включати багато з ефективних систем озброєння, які США вже надавали Україні, та нові — пристосовані до ширшого наступу РФ. 
  • Нове озброєння включає артилерійські системи та боєприпаси, бронетранспортери, додаткові гелікоптери. 
  • Також США сприятимуть передачі вагомого озброєння від союзників та партнерів у всьому світі, сказав Байден. 

Ключова цитата

«Ми не можемо зменшити зусилля зараз. Я запевнив президента Зеленського, що американський народ продовжить підтримувати хоробрий український народ у його боротьбі за свободу», — заявив Джо Байден.

Контекст

Напередодні повідомлялося, що 13 квітня США оголосять про надання Україні додаткової військової допомоги на $750 млн. Допомога може включати військово-транспортні вертольоти Мі-17, позашляховики Humvee, гаубиці, безпілотні апарати берегового захисту.

7 квітня сенат США схвалив законопроєкт «Про ленд-ліз для захисту демократії в Україні». Документ дозволяє спростити надання зброї країні. Це перша програма ленд-лізу США з часів Другої світової війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні