Категорія
Новини
Дата

США нададуть Україні військову допомогу на $800 млн. Новий пакет включає артилерійські системи, бронетранспортери, гелікоптери

1 хв читання

Україна отримає від США новий пакет військової допомоги на $800 млн, заявив президент США Джо Байден після розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Ключові факти

  • РФ готується посилити наступ на Донбасі, США продовжать надавати Україні озброєння для самозахисту, йдеться у заяві Байдена. 
  • Пакет буде включати багато з ефективних систем озброєння, які США вже надавали Україні, та нові — пристосовані до ширшого наступу РФ. 
  • Нове озброєння включає артилерійські системи та боєприпаси, бронетранспортери, додаткові гелікоптери. 
  • Також США сприятимуть передачі вагомого озброєння від союзників та партнерів у всьому світі, сказав Байден. 

Ключова цитата

«Ми не можемо зменшити зусилля зараз. Я запевнив президента Зеленського, що американський народ продовжить підтримувати хоробрий український народ у його боротьбі за свободу», — заявив Джо Байден.

Контекст

Напередодні повідомлялося, що 13 квітня США оголосять про надання Україні додаткової військової допомоги на $750 млн. Допомога може включати військово-транспортні вертольоти Мі-17, позашляховики Humvee, гаубиці, безпілотні апарати берегового захисту.

7 квітня сенат США схвалив законопроєкт «Про ленд-ліз для захисту демократії в Україні». Документ дозволяє спростити надання зброї країні. Це перша програма ленд-лізу США з часів Другої світової війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні