Категорія
Новини
Дата

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $450 млн

США виділять Україні додатковий пакет військової допомоги на $450 млн, повідомив на брифінгу у Білому домі координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі. З еволюцією та розвитком війни потреби України еволюціонують, додав він.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Новий пакет допомоги включатиме ракетні системи залпового вогню, патрульні катери, артилерійські боєприпаси.
  • До нього увійдуть чотири РСЗВ HIMARS, 18 патрульних катерів, 36 000 артилерійських снарядів, а також 18 тактичних автомобілів для буксирування артилерійських знарядь, 1200 гранатометів, кулеметів.
  • Загальна сума допомоги Україні з початку війни вже становить $6,1 млрд. Загалом адміністрація президента Джо Байдена виділила Україні $6,8 млрд.
  • Кірбі також наголосив, що під час боїв в Україні вносять зміни до складу військової допомоги. «Ми працюємо з Україною щодня на тему того, які є прогалини у можливостях, які потреби. Причина в тому, що ми хочемо зберегти це, що співвідноситься з тим, що відбувається на полі бою», – сказав Кірбі.
  • Спочатку йшлося переважно про постачання протиповітряних ракет Javelin і Stinger, проте з розвитком ситуації США почали постачати в Україну артилерію і навчати бійців ЗСУ користуватися нею. «З еволюцією та розвитком війни їхні потреби еволюціонують, і наш внесок еволюціонує», – додав Кірбі. Він наголосив, що США не роблять жодних дій, що призводять до ескалації ситуації.

Контекст

США вперше з часів Другої світової війни запустили програму ленд-лізу, що дозволяє надавати озброєння Україні на умовах оренди або тривалого розстрочення.

Раніше Байден підписав розпорядження про постачання Україні реактивних систем залпового вогню HIMARS. У США заявляли, що Україна пообіцяла не використовувати їх для ударів по російській території.

Напередодні міністр оборони Олексій Резніков повідомив про прибуття в Україну першої партії реактивних систем залпового вогню HIMARS, переданих США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні