Категорія
Новини
Дата

США продовжили ще на рік безмитний режим для української сталі

США звільнили українську сталь від 25% мита ще на один рік. Таку прокламацію напередодні видав президент США Джо Байден за поданням міністра торгівлі США Джини Раймондо, повідомила пресслужба Мінекономіки України.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Президент США також підтримав ініціативу Раймондо і звільнив від мит сталь з ЄС, яка виготовлена з української сировини.
  • США і Україна зацікавлені у збереженні цієї галузі як економічної рятувальної ланки, поки країна відновлюється, йдеться у прокламації президента США. 
  • «Прокламація президента США – один з найбільш практичних способів посилити таку інтеграцію», – прокоментувала перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.
  • Україна також працює з ЄС над інтеграцією ринків сталі. Автономні торгові заходи ЄС, продовжені на рік 25 травня, передбачають звільнення української сталі від сплати антидемпінгових та захисних мит, йдеться у пресрелізі Мінекономіки. 
  • Крім того, в рамках промислового діалогу Україна-ЄС започатковано окремий діалог щодо сталі, який включає виробників сталі.

Контекст

У 2018 році адміністрація президента Дональда Трампа запровадила додаткові митні тарифи у розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній у спробі підтримати ці галузі в США. 

9 травня 2022 року США встановили річний безмитний режим для української сталі, включивши українську металургійну продукцію у свої виробничі процеси.

Українська промислова компанія «Інтерпайп» привітала рішення США на ввезення українських труб без мита, яке було раніше визначено у розмірі 25%. Голова ради директорів компанії Фаді Храйбе висловив подяку адміністрації Джо Байдена за зупинення дії тарифів за розділом 232. За його словами, металургійна галузь України хоч і була спустошена війною, проте забезпечує 600 000 робочих місць українцям.

Виробництво сталі в Україні в першому кварталі 2023 року було на 66,22% меншим, ніж у першому кварталі 2022 року – 1,23 млн т проти 3,6 млн т відповідно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні