Категорія
Новини
Дата

Starbucks знайшов покупця на російський бізнес. Суму угоди оцінюють в $11 млн

1 хв читання

Американська мережа кавʼярень Starbucks знайшла покупця на російський бізнес, пишуть «Ведомости» з посиланням на консультатів. На мережу претендує місцевий ресторатор Антон Пінський (компанія Pinskiy&Co).

Ключові факти

  • Угода може бути закрита вже в 20-х числах липня, до неї увійдуть права оренди на всі площі кавʼярень Starbucks з ремонтом (але без можливості використання продукції та технологій Starbucks), а також приміщення в торговому центрі Пушкіно Парк. 
  • Новий власник має провести ребрендинг, як це раніше сталося з McDonaldʼs, зазначає видання.
  • Експерти вважають, що підходящі приміщення можуть бути переобладнані під ресторани групи Pinskiy&Co. До неї входять Avocado Queen, «Сироварня» Medusa, «Магадан», Simach, «Висота 5642» та ін.
  • Сума угоди щодо купівлі всього російського бізнесу Starbucks навряд чи перевищить $11 млн через суттєвий дисконт, вважає гендиректор «Infoline-аналітики» Михайло Бурмістров. 
  • Можливо, у рамках угоди буде передбачено умову збереження персоналу. Ризик того, що деякі кавʼярні доведеться закрити, теж існує, додав Бурмістров. 

Контекст

Мережа Starbucks у РФ має 130 кавʼярень, усіма ними керує юридична особа «Кава Сирена». Перша в Росії кавʼярня Starbucks була відкрита у 2007 році. 

На початку березня через військову агресію РФ проти України Starbucks закрила свої торгові точки й призупинила всю комерційну діяльність у РФ, включаючи доставку своєї продукції в країну. Тоді Starbucks, яка відкрила свій перший магазин у Росії в 2007 році, заявила, що продовжить підтримувати там своїх співробітників, у тому числі платити їм зарплати протягом шести місяців.

У травні Starbucks вирішила ліквідувати юридичну особу в РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні