Статки Ілона Маска збільшилися майже на $11 млрд за два дні його свідчень у суді /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Статки Ілона Маска збільшилися майже на $11 млрд за два дні його свідчень у суді

Getty Images

Статки мільярдера Ілона Маска зросли найбільше за понад два місяці, поки він давав свідчення в суді Сан-Франциско про свій твіт 2018 року щодо Tesla Inc., пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, статки Маска збільшилися приблизно на $10,6 млрд – до $145,2 млрд з моменту його виступу в пʼятницю, що стало найбільшим дводенним приростом з листопада. Його власний капітал відновився цього року разом із більшістю з 500 найбагатших людей світу, оскільки ринки приходять до тями після 2022 року.
  • 51-річний Маск зіткнувся із судовим позовом про шахрайство з цінними паперами через твіт у серпні 2018 року, в якому він сказав, що «розглядає можливість вивести Tesla в приватну власність» з цінником у $420 за акцію і що «фінансування забезпечено». 
  • Інвестори стверджують, що його заяви були брехнею, через яку вони зазнали великих збитків. Маск стверджував, що немає причинно-наслідкового звʼязку між його твітами та ціною акцій. Але акції Tesla зросли на 13,3% у день публікації твіту.

Контекст

У грудні цінні папери Tesla подешевшали на 44%, а за рік вони обвалилися майже на 70% після максимуму понад $400 у листопаді 2021-го.

Капітал мільярдера почав зменшуватися після непродуманого поглинання соцмережі Twitter. Це негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Частка Ілона Маска в Tesla коштує близько $40 млрд, а опціони – ще $28 млрд. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

У середині грудня Маск продав черговий пакет акцій Tesla на суму майже $3,6 млрд, що стало четвертим розпродажем із моменту оголошення ним про придбання соцмережі Twitter.

За оцінками Forbes, падіння акцій Tesla знизило статки Маска, які ще рік тому перевищували $215 млрд, до $137 млрд. 14 грудня голова групи LVMH Бернар Арно витіснив Ілона Маска з першого місця в рейтингу найбагатших людей світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні