Статки Ілона Маска збільшилися майже на $11 млрд за два дні його свідчень у суді /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Статки Ілона Маска збільшилися майже на $11 млрд за два дні його свідчень у суді

1 хв читання

Getty Images

Статки мільярдера Ілона Маска зросли найбільше за понад два місяці, поки він давав свідчення в суді Сан-Франциско про свій твіт 2018 року щодо Tesla Inc., пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, статки Маска збільшилися приблизно на $10,6 млрд – до $145,2 млрд з моменту його виступу в пʼятницю, що стало найбільшим дводенним приростом з листопада. Його власний капітал відновився цього року разом із більшістю з 500 найбагатших людей світу, оскільки ринки приходять до тями після 2022 року.
  • 51-річний Маск зіткнувся із судовим позовом про шахрайство з цінними паперами через твіт у серпні 2018 року, в якому він сказав, що «розглядає можливість вивести Tesla в приватну власність» з цінником у $420 за акцію і що «фінансування забезпечено». 
  • Інвестори стверджують, що його заяви були брехнею, через яку вони зазнали великих збитків. Маск стверджував, що немає причинно-наслідкового звʼязку між його твітами та ціною акцій. Але акції Tesla зросли на 13,3% у день публікації твіту.

Контекст

У грудні цінні папери Tesla подешевшали на 44%, а за рік вони обвалилися майже на 70% після максимуму понад $400 у листопаді 2021-го.

Капітал мільярдера почав зменшуватися після непродуманого поглинання соцмережі Twitter. Це негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Частка Ілона Маска в Tesla коштує близько $40 млрд, а опціони – ще $28 млрд. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

У середині грудня Маск продав черговий пакет акцій Tesla на суму майже $3,6 млрд, що стало четвертим розпродажем із моменту оголошення ним про придбання соцмережі Twitter.

За оцінками Forbes, падіння акцій Tesla знизило статки Маска, які ще рік тому перевищували $215 млрд, до $137 млрд. 14 грудня голова групи LVMH Бернар Арно витіснив Ілона Маска з першого місця в рейтингу найбагатших людей світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні