Категорія
Новини
Дата

Стратегічна інвестрада при уряді схвалила Єдиний портфель публічних інвестиційних проєктів – Свириденко

1 хв читання

Стратегічна інвестиційна рада під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля схвалила Єдиний портфель проєктів публічних інвестицій, повідомила перша віцепремʼєрка — міністерка економіки Юлія Свириденко. Загалом до портфеля подано 750 концепцій. 

Єдиний портфель інвестпроєктів потрібен для дієвої комунікації з партнерами, які надають Україні фінансові ресурси, щоб втілювати ці проєкти в життя.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Портфель містить понад 100 концепцій у сферах охорони здоров’я, освіти, транспорту та енергетики визначені як пріоритетні та рекомендовані для включення до Держбюджету 2025. 
  • Єдиний портфель інвестиційних проєктів є важливим кроком до модернізації України та ефективного використання коштів держбюджету, пояснила Свириденко.
  • На програму підготовки та реалізації публічних інвестицій у проекті Державного бюджету на наступний рік заплановано видатки обсягом 25 млрд грн.

Контекст

Міністерство економіки прогнозувало зростання інвестицій на 29,6% у 2024-му, що сформує найбільший позитивний внесок серед компонентів у зростання ВВП, на другому місці буде приватне споживання, заявляла у січні міністерка економіки Свириденко. 

14 травня Уряд створив Стратегічну інвестиційну раду. Вона схвалюватиме середньостроковий план пріоритетних публічних інвестицій, який готуватиметься спільно з Бюджетною декларацією, та єдиний портфель публічних інвестиційних проєктів, які пройшли попередню оцінку та пріоритезацію, а також здійснюватиме верхньорівневий моніторинг їх реалізації.

У липні Шмигаль заявляв, що протягом вересня перелік публічних інвестиційних проєктів на 2025 рік затвердять та передадуть партнерам. До портфелю потенційного фінансування на публічні інвестиції входять проєкти як державного, так і місцевого рівнів. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд