Категорія
Новини
Дата

Податкові пільги за умови понад €12 млн інвестицій. Уряд змінив механізм держпідтримки великих інвестпроєктів

Український та іноземний бізнес, який готовий інвестувати понад €12 млн, отримає податкові пільги, регуляторні послаблення і підтримку на рівні реалізації проєкту, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду. За словами очільника Кабміну, одне із ключових завдань в економічній сфері на цей рік – збільшення іноземних інвестицій в Україну.

Ключові факти

  • За словами Шмигаля, сьогодні уряд ухвалив постанову, яка має покращити механізм державної підтримки великих інвестиційних проєктів.
  • «Український та іноземний бізнес, який готовий інвестувати більше €12 млн та створювати нові робочі місця, отримує максимальну підтримку та спеціальні умови», – сказав премʼєр. 
  • Йдеться про податкові пільги, регуляторні послаблення і підтримку на рівні реалізації проєкту.
  • Премʼєр додав, що постанова стосується нового підходу до підготовки техніко-економічного обґрунтування інвестпроєкту. Так, прибираються та спрощуються низка положень, зокрема про необхідність економічного аналізу, про перегляд соціальної оцінки проєктів, а також послаблюються вимоги щодо фінансової спроможності заявника.
  • Зміни впроваджують, щоб запустити більше інвестиційних проєктів, які створять більше робочих місць та посилять економіку, пояснив Шмигаль.

Контекст

У 2024 році Міністерство економіки прогнозує зростання ВВП на 4,6%, а інвестицій на 29,6%, що сформує найбільший позитивний внесок серед компонентів у зростання ВВП, на другому місці буде приватне споживання, повідомила перша віцепрем’єр-міністерка економіки Юлія Свириденко.

На початку січня уряд змінив правила ввезення в Україну та цільового використання нового устаткування (обладнання) та комплектуючих виробів до нього для інвестпроєктів зі значними інвестиціями. Цього року на підтримку інвестпроєктів зі значними інвестиціями в бюджеті закладено 3 млрд грн. Кошти будуть надаватись інвесторам, які фокусуються на виробничих потужностях для виготовлення продукції з високою доданою вартістю. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні