Категорія
Новини
Дата

Суд арештував всі кошти та активи Костянтина Жеваго у межах справи банку «Фінанси та Кредит»

1 хв читання

Господарський суд Києва 17 липня заарештував грошові кошти на всіх рахунках і майно, яке належить найбільшому власнику Ferrexpo Костянтину Жеваго, у справі про виведення з банку «Фінанси та Кредит» 46 млрд грн. Відповідну ухвалу про забезпечення позову Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) суд ухвалив 17 липня в межах справи №910/268/23, пише «Інтерфакс-Україна».

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • 15 липня через систему «Електронний суд» від представника позивача (ФГВФО) надійшла заява, в яких позивач просить суд накласти арешт на грошові кошти та майно Костянтина Жеваго в межах суми позову.
  • Суд задовольнив заяву ФГВФО та ухвалив накласти арешт на грошові кошти й майно відповідача в розмірі 45,98 млрд млн.
  • Ухвала набрала чинності 17 липня. Вона підлягає негайному виконанню в порядку, встановленому чинним законодавством України. Документ набирає чинності негайно з моменту його підписання і може бути оскаржений.

Контекст

ФГВФО на початку січня 2024 року подав позов до Госпсуду Києва проти Костянтина Жеваго про відшкодування збитків «Фінанси та Кредит» і його кредиторів на суму майже 46 млрд грн. Цих збитків було завдано банку шляхом систематичного кредитування повʼязаних із Жеваго позичальників і перерахування коштів компаніям-нерезидентам, які належать йому ж, без належного забезпечення, що має ознаки фіктивності, стверджує фонд.

У березні 2023 року Госпсуд Києва за заявою ФГВФО вже арештував активи Костянтина Жеваго у межах забезпечення позову про відшкодування збитків банку «Фінанси та Кредит» і його кредиторів на суму майже 46 млрд грн. Тоді суд наклав арешт на частки у трьох гірничо-збагачувальних комбінатах: ПрАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат», ТОВ «Єристівський ГЗК» і «Біланівський ГЗК».

Адвокати бізнесмена повідомляли про численні порушення прав підозрюваного у вище згаданій справі. Зокрема, про недопуcк захисників у кримінальному провадженні, здійснення безпідставного розшуку, недопуск Костянтина Жеваго до дачі показів, ненадання матеріалів досудового розслідування та інші порушення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд