Категорія
Новини
Дата

Суд дозволив ПриватБанку вилучити 245 підконтрольних Коломойському автозаправок

Центральний апеляційний господарський суд 1 листопада ухвалив рішення на користь ПриватБанку у справі щодо повернення контролю над 245 заправками, якими на умовах лізингу володіють компанії з групи «Приват» Ігоря Коломойського. Про це повідомляє пресслужба ПриватБанку.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Суд задовольнив скаргу ПриватБанку про скасування судової заборони на повернення 245 АЗС, повідомила пресслужба банку.
  • Протягом майже трьох років ПриватБанк не міг розпоряджатися 245 автозаправками, які були на балансі банку з часів до націоналізації. АЗМ були у лізингу та суборенді.
  • «Весь цей час суди забороняли державному банку отримати контроль над своїм майном. Сторонні особи продовжували користуватися АЗС та отримувати прибутки», – сказав адвокат ПриватБанку.
  • ПриватБанк недоотримав від лізингоотримувачів понад 10 млрд грн, додав адвокат.
  • У 2019-2020 роках ПриватБанк почав процес розірвання договорів лізингу і повернення АЗС під свій контроль.
  • «Позивачів у таких справах, як правило, більше 50, – сказав адвокат. – Вони постійно створюють причини, з яких судове засідання навіть не могло відбутися».

Контекст

ПриватБанк з 2020-го не може розірвати з компаніями з групи «Приват» Ігоря Коломойськогодоговори про лізинг 245 АЗС. Ці заправки, отримані банком у заставу на вимогу НБУ напередодні націоналізації, були одразу передані у лізинг групі «Приват» в 2016 році на 10 років, розповідала Forbes у 2021-му Галина Пахачук, яка тоді обіймала посаду заступника голови правління ПриватБанку.

Перші чотири місяці після націоналізації ПриватБанк отримував платежі за лізинговими договорами. Потім позичальники перестали платити, казала Пахачук.

Для неформальної групи АЗС «Приват» 245 заправок – це чверть мережі. Група об’єднує 950 заправок під різними брендами, найбільші з них – «Авіас» та ANP. Для прикладу, один із лідерів ринку WOG має 380 АЗС, ОККО – 430 заправок.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні