Маск /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Суд США зобовʼязав Ілона Маска надати свідчення SEC у справі про придбання Twitter. Раніше він звинувачував регулятора у переслідуванні

Ілон Маск Фото Getty Images

Федеральна суддя зобовʼязала Ілона Маска знову дати свідчення у процесі розслідування Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) його поглинання соціальної мережі Twitter за $44 млрд, надавши регулятору та мільярдеру тиждень, щоб узгодити дату і місце, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Наказ мирової судді США Лорел Білер, виданий у суботу ввечері, офіційно закріпив попереднє рішення, яке вона винесла у грудні і яке прийняло сторону регулятора.
  • Маск відмовився бути присутнім на дачі показань у вересні, що було частиною розслідування, повідомила SEC.
  • Маск виступив проти пропозиції Комісії з цінних паперів та бірж провести з ним інтервʼю, заявивши, що вона вже зробила це двічі, і звинуватив регулятора у переслідуванні.
  • Суддя відкинула цей аргумент. Комісія з цінних паперів та бірж мала право видати повістку до суду з проханням надати відповідну інформацію, йдеться у постанові.
  • Якщо SEC і Маск не зможуть домовитися про дату і час, Білер сказала, що вислухає обидві сторони та ухвалить рішення за них.

Контекст

У жовтні SEC подала на Маска до суду, щоб змусити його дати свідчення в межах розслідування купівлі ним у 2022 році Twitter, гіганта соціальних мереж, який він згодом перейменував у X. 

Агентство перевіряє, чи дотримувався Маск закону при подачі необхідних документів про купівлю акцій Twitter і чи не вводили його заяви щодо угоди в оману.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні