Категорія
Новини
Дата

Суд залишив Коломойського в СІЗО ще на два місяці

Ігор Коломойський. Шевченківський суд Києва, 24 жовтня 2023 року /Getty Images

Ігор Коломойський. Шевченківський суд Києва, 24 жовтня 2023 року Фото Getty Images

Шевченківський районний суд Києва 17 жовтня прийняв рішення залишити під вартою бізнесмена Ігоря Коломойського. Він перебуватиме у СІЗО щонайменше до 2 грудня, повідомило «Суспільне».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Прокурор Сергій Демʼянчук заявив, що ризики досі існують. Залишається ймовірність, що Ігор Коломойський може виїхати з країни, тиснути на свідків у справі та знищити документи, пояснив він. 
  • Водночас захисники бізнесмена ці ризики відкидають. «За рішенням судді, Ігор Валерійович може здати всі паспорти», – сказав під час засідання адвокат Олександр Лисак.
  • На засіданні було пʼятеро людей, які пропонували взяти Коломойського на поруки. Серед них – керівник 1+1 media Ярослав Пахольчук та народний депутат від парламентської фракції «Слуга народу» Сергій Демченко.
  • «Я можу гарантувати, що доставлятиму Ігоря Валерійовича на судові засідання, допити та інші необхідні процесуальні дії. Зокрема, я розумію наслідки, якщо він не дотримуватиметься», – сказав Демченко.
  • Серед іншого, Лисак під час засідання допитав лікаря бізнесмена. За словами медика, стан здоровʼя Коломойського погіршується, зокрема й через малорухливість.

Контекст

Раніше СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора повідомили Коломойському про підозру в заволодінні 5,8 млрд грн ПриватБанку. Його заарештували на два місяці із заставою в 509 млн грн. Пізніше суд збільшив розмір застави до 3,8 млрд грн

24 жовтня Шевченківський районний суд Києва розглянув питання про зміну запобіжного заходу Коломойському. Суд вирішив залишити його під вартою, але зобовʼязав надати додаткове медичне обслуговування.

Адвокати Коломойського клопотали про зміну запобіжного заходу з перебування під вартою на цілодобовий домашній арешт у будинку Коломойського у селі Микільське-на-Дніпрі у Дніпропетровській області. Адвокати посилалися на погіршення здоровʼя Коломойського. Сам бізнесмен теж розповів, що хворіє на цукровий діабет і стан його погіршився.

26 жовтня стало відомо, що Коломойський передав свої корпоративні права в 1+1 media в управління трудовому колективу в особі чинного гендиректора компанії Ярослава Пахольчука. Офіційно бізнесмену належить 24,8% акцій 1+1 media.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні