Категорія
Новини
Дата

Світові банки цьогоріч скоротили понад 60 000 робочих місць. Це максимум з часів фінансової кризи

Світові банки скоротили понад 60 000 робочих місць у 2023 році, що стало одним із найважчих років з часів фінансової кризи та після виходу з пандемії Covid-19, пише Financial Times. Очікується, що тенденція збережеться і наступного року.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Інвестиційні банки другий рік поспіль страждають від різкого падіння комісій, оскільки кількість угод та публічні лістинги припинилися, внаслідок чого Волл-стріт намагається захистити прибуток за рахунок скорочення штату співробітників.
  • «У більшості банків немає стабільності, немає інвестицій, немає зростання – і, ймовірно, будуть нові скорочення робочих місць», – сказав Лі Такер, власник компанії з підбору персоналу Silvermine Partners.
  • За підрахунками Financial Times, у 2023 році двадцять найбільших банків світу скоротять щонайменше 61 905 робочих місць. Це можна порівняти з більш ніж 140 000 робочими місцями, скороченими тими ж кредиторами під час світової фінансової кризи 2007-2008 років. Для оцінки видання FT використовувало інформацію компаній та власні звіти і не включало дрібніші банки або незначні скорочення персоналу, тому загальна кількість втрат робочих місць у секторі буде вищою.
Світові банки цьогоріч скоротили понад 60 000 робочих місць. Це максимум з часів фінансової кризи /Фото 1

Інфографіка: Financial Times

  • Принаймні половина скорочень у 2023 році припала на кредиторів з Уолл-стріт, чиї інвестиційно-банківські підприємства щосили намагалися впоратися зі швидкістю підвищення відсоткових ставок у США та Європі.
  • Найбільші скорочення з боку однієї установи відбулися у швейцарському UBS, коли він поглинув свого колишнього конкурента Credit Suisse, це призвело до скорочення як мінімум на 13 000 посад, а наступного року очікуються подальші великі раунди скорочень.
  • Другим став Wells Fargo, який скоротив свою глобальну чисельність персоналу на 12 000 до 230 000 осіб. Citigroup скоротив 5000 робочих місць, Morgan Stanley – 4800, Bank of America – 4000, Goldman Sachs – 3200 та JPMorgan Chase – 1000.
  • У сукупності великі банки Волл-стріт у 2023 році скоротить як мінімум 30 000 співробітників.

Контекст

UBS Group AG була змушена поспіхом купити конкурента Credit Suisse Group AG у межах угоди, якої вона не прагнула. Глобальна банківська криза погіршила становище Credit Suisse і спонукала владу вжити негайних заходів.

Другий за величиною банк Швейцарії, який веде свою історію з 1856-го, за останні кілька років постраждав від низки скандалів, зміни керівництва та юридичних проблем. 14 березня Credit Suisse опублікував звіт за 2022 рік, у якому йдеться про те, що банк виявив «значні недоліки» у контролі за фінансовою звітністю.

12 червня UBS Group завершила угоду з придбання колишнього конкурента Credit Suisse, здійснивши найбільше злиття в банківській сфері після фінансової кризи 2008 року. Повністю інтегрувати Credit Suisse у свою систему банк UBS планував до 2025 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні