Категорія
Новини
Дата

США через Світовий банк виділять додаткові $4,5 млрд на підтримку України

Світовий банк виділить додаткові $4,5 млрд на фінансову підтримку України, йдеться у заяві банку. Кошти будуть спрямовані на соціальні виплати.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Уряд України отримає фінансування траншами, починаючи з виплати $3 млрд у серпні.
  • Пакет фінансування складається із гранту у розмірі $4,5 млрд, наданого Сполученими Штатами.
  • Кошти мають допомогти уряду України покрити соціальні виплати, медичні послуги та пенсії, які необхідні для благополуччя громадян країни для помʼякшення соціальних та економічних наслідків війни, йдеться у заяві.
  • «Україна потребує підтримки щодо надання державних послуг, включаючи охорону здоровʼя, освіту і соціальний захист, щоб запобігти подальшому погіршенню умов життя і бідності», – зазначив президент Світового банку Девід Малпасс.
  • У Світовому банку повідомили, що ці кошти доповнюють фінансування інвестиційного проєкту (IPF) у розмірі $1,49 млрд, затверджене у червні. На сьогодні Світовий банк мобілізував майже $13 млрд на надзвичайне фінансування, включаючи зобовʼязання та обіцянки донорів, для підтримки надання основних державних послуг та допомоги у помʼякшенні широкомасштабних економічних наслідків війни.
  • Станом на кінець липня з цього фінансування було освоєно понад $6,3 млрд.

Контекст

ВВП України за підсумками року може впасти на 45,1% порівняно з попереднім роком, йдеться у прогнозі Світового банку. Ситуація залежатиме від тривалості та інтенсивності війни РФ проти України, зазначають аналітики. «Масштаби гуманітарної кризи, спричиненої війною, приголомшують. Україна потребує негайної та масштабної фінансової підтримки», – зазначила віцепрезидентка Світового банку Європи та Центральної Азії Анна Бʼєрде.

У квітні Світовий банк анонсував пакет для підтримки України на $1,5 млрд. Допомога включала $1 млрд із фонду Світового банку для найбідніших країн і мала допомогти Україні виплачувати зарплати бюджетникам, пенсії та проводити інші соціальні виплати. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні