Категорія
Новини
Дата

Світовий банк готує новий пакет для підтримки України на $1,5 млрд

Світовий банк ухвалить новий пакет підтримки на $1,5 млрд для зруйнованої війною України, заявив президент СБ Девід Малпасс у Варшаві, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • План підтримки України буде розглядатися радою директорів банку в найближчі тижні.
  • Допомога включатиме $1 млрд із фонду Світового банку для найбідніших країн.
  • Фінансова підтримка допоможе Україні виплачувати зарплати бюджетникам, пенсії та проводити інші соціальні виплати, наголосив Малпасс. 
  • Допомога надійде додатково до $723 млн у вигляді швидкого фінансування, затвердженого Світовим банком минулого місяця.

Ключова цитата

«Світовий банк був створений у 1944 році, щоб допомогти Європі відновитися після Другої світової війни. Як і тоді, ми будемо готові допомогти Україні з відбудовою, коли настане час», - сказав Девід Малпасс.

Контекст

ВВП України за підсумками року може впасти на 45,1%, порівняно з попереднім роком, йдеться у прогнозі Світового банку. Ситуація залежатиме від тривалості та інтенсивності війни РФ проти України, зазначають аналітики. «Масштаби гуманітарної кризи, спричиненої війною, приголомшують. Україна потребує негайної та масштабної фінансової підтримки», зазначила віцепрезидент Світового банку Європи та Центральної Азії Анна Бʼєрде.

Дефіцит держбюджету України зросте з $2,7 млрд у березні до $5–7 млрд у квітні–травні, сказав міністр фінансів Сергій Марченко. Він закликав міжнародну спільноту допомогти фінансово Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні