Категорія
Новини
Дата

Світовий банк виділяє додаткові $1,34 млрд допомоги Україні

Світовий банк оголосив про виділення $1,34 млрд додаткової фінансової допомоги для забезпечення надання критично важливих державних послуг в Україні, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Кошти будуть спрямовані на виплату пенсій, зарплат вчителів, підтримку ВПО та інші пріоритетні видатки держбюджету.
  • Згідно з повідомленням банку, основну частину цього пакету фінансування ($1,086 млрд) становлять кошти Уряду Японії, решту – гранти від США ($50 млн ), Швейцарії ($20 млн) та Фонду підтримки, відновлення та реформування України (URTF – $190 млн).
  • Зазначається, що проєкт PEACE є частиною міжнародного пакету підтримки України для задоволення її фінансових потреб.

Контекст

29 червня рада виконавчих директорів Світового банку схвалила надання Україні позики на $1,5 млрд під гарантії уряду Японії. Ці кошти спрямовані на помʼякшення наслідків російського вторгнення, йдеться в повідомленні на сайті банку. 

У липні Світовий банк повідомив, що надасть Україні $1,5 млрд позики під гарантії уряду Японії. 20 липня відповідну угоду про надання $1,5 млрд підписали Світовий банк і Міністерство фінансів України під час зустрічі з віцепрезиденткою Світового банку Антонеллою Бассані.

Зазначені кошти передбачені для зміцнення соціального захисту й надання допомоги людям під час війни та для відновлення економіки.

Група Світового банку планує мобілізувати понад $8 млрд для нових програм в Україні. Загалом групі спільно з партнерами вдалося мобілізувати для допомоги Україні $34 млрд, з них понад $22 млрд уже надійшли до бюджету. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні