Категорія
Новини
Дата

Термінали Ibox не працюють через ліквідацію банка-партнера. Мережа обіцяє відновити роботу через 2-3 дні

Мережа терміналів Ibox планує відновити роботу «через два-три дні», йдеться у повідомленні пресслужби мережі у Facebook. Компанія припинила роботу через ліквідацію головного банка-партнера АТ «Айбокс Банк». Терміналами Ibox активно користувалися клієнти monobank.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Через відкликання ліцензії у головного банка-партнера, компанія Ibox заявила, що тимчасово припиняє приймання будь-яких платежів. 
  • «Зараз наша команда 24/7 робить усе можливе, щоб якнайшвидше відновити роботу, але, на жаль, на це потрібен час. Запланований час відновлення роботи всього парку терміналів – 2-3 дні», – йдеться у повідомленні.
  • Мережу iBox, зокрема, використовували клієнти monobank, щоб поповнювати карти. За даними співзасновника monobank Олега Гороховського, через термінали iBox клієнти щомісяця поповнювали карти monobank на 12-15 млрд грн.
  • Гороховський повідомив, що для цього є інші способи. Поповнювати карти mono можна в мережах терміналів EasyPay та City24, у касах банків Універсал Банк, А-Банк, Укргазбанк. Ці поповнення будуть без комісії.

Контекст

Акціонерами Айбокс-Банку є Володимир Дробот (73,92%) та Альона Шевцова (24,98%).

БЕБ розслідує справу про ухилення грального бізнесу від сплати податків, а банки підозрює в сприянні ухиленню. За різними оцінками, йдеться про 10–15 млрд грн тіньового обороту на місяць.

У матеріалах справи БЕБ є назви девʼяти фінустанов, писав нардеп Железняк. Депутат прямо не вказує їхні назви, проте з його допису можна здогадатися про державний Укргазбанк і приватний Айбокс Банк.

3 березня НБУ оштрафував Укргазбанк на 64,6 млн грн за порушення у сфері фінансового моніторингу.

7 березня НБУ ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії у АТ «Айбокс Банк» та його ліквідацію. Підставою для ліквідації банку Нацбанк, зокрема, назвав неналежне виконання обов’язків щодо перевірки клієнтів, які здійснювали діяльність із надання послуг організації та проведення змагань (турнірів) зі спортивного покеру.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні