Категорія
Новини
Дата

Tesla готує модернізацію своєї найпопулярнішої моделі Y під назвою Juniper – Reuters

Провідний виробник електромобілів Tesla готує виробничу модернізацію своєї найпопулярнішої моделі Y, пише Reuters із посиланням на три джерела. Зміни в моделі під кодовою назвою Project Juniper стосуються екстерʼєру та інтерʼєру електромобіля-кросовера, виробництво якого планується запустити в 2024 році.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Модернізація Model Y означатиме, що Tesla знаходиться на шляху до того, щоб запропонувати нові версії своїх моделей, що найбільше продаються, протягом наступних двох років. Автовиробник поки не прокоментував свою продуктову стратегію чи будь-які заплановані зміни моделі. Модель Y минулого року була бестселером у Каліфорнії, Китаї та Європі.
  • За повідомленням Reuters, Tesla вже працює над переоснащенням свого складального заводу в Шанхаї, щоб підготувати оновлену версію свого седана Model 3, проєкт Tesla під кодовою назвою Highland. Очікується, що версія Model 3 Highland буде запущена у виробництво у Шанхаї у вересні.
  • З Highland Tesla прагне скоротити виробничі витрати та підвищити привабливість електричного седана, який вперше надійшов у продаж у 2017 році, кажуть джерела, які беруть участь у проекті. За їх словами, також будуть внесені зміни до зовнішнього вигляду та характеристик трансмісії з упором на ефективність виробництва.
  • За словами двох джерел, Tesla окремо запросила у постачальників котирування оновленої версії Project Juniper Model Y для зовнішніх та внутрішніх компонентів, які будуть запущені у виробництво наступного року. За словами одного з джерел, ймовірний початок виробництва – жовтень 2024 року. Модернізація Model Y, вперше доставлена клієнтам у 2020 році, означатиме зміни у виробництві та постачанні автомобіля, який зараз проводиться у всіх основних центрах Tesla: США, Китаї та Німеччині.
  • За словами аналітиків, Tesla часто вносила зміни до своїх електромобілів за допомогою оновлень програмного забезпечення, а іноді й апаратних змін для додавання функцій, підвищення продуктивності чи зниження виробничих витрат.

Контекст

Раніше Tesla знизила ціни в Китаї та інших азійських ринках. Згідно з розрахунками Reuters, поряд із попереднім зниженням цін, оголошеним у жовтні, та недавніми стимулами, ціна на Model 3 або Model Y у Китаї знизилася на 13–24% порівняно з вереснем після недавнього кроку. Tesla також знизила ціни у Південній Кореї, Японії, Австралії та Сінгапурі.

Аналітики заявили, що зниження цін у Китаї підвищить попит і посилить тиск на його конкурентів, включаючи BYD, щоб вони наслідували їх приклад у тому, що може перерости в цінову війну на найбільшому ринку електромобілів.

Також Tesla знизила ціни на свої найпопулярніші електромобілі в США й Німеччині, розширивши нову стратегію агресивного дисконтування, пише Reuters.

Tesla повідомила про рекордний обсяг поставок в останньому кварталі 2022 року, хоча він виявився меншим, ніж очікували аналітики. Водночас річні поставки склали 1,31 млн одиниць порівняно з трохи менше 1 млн 2021 року. Акції компанії впали на 69% у 2022 році, закінчивши рік на рівні $123,18.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні