Маск повернув статус найбагатшої людини світу на тлі зростання акцій Tesla /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Маск повернув статус найбагатшої людини світу на тлі зростання акцій Tesla

Getty Images

Мільярдер Ілон Маск знову став найбагатшою людиною у світі після того, як ненадовго поступився цим титулом власнику LVMH Бернару Арно, пише Bloomberg. Генеральний директор Tesla виграв від 100-відсоткового зростання акцій виробника електромобілів порівняно з їхнім мінімумом у січні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Акції Tesla зросли на 5,5% до $207,63 у Нью-Йорку, збільшивши власний капітал Маска до $187,1 млрд, згідно з індексом мільярдерів Bloomberg. Це перевищує $185,3 млрд особистого статку Арно, 73-річного французького магната, що володіє виробником предметів розкоші LVMH.
  • Збільшення статків Маска було підтримане майже 70-відсотковим зростанням вартості акцій Tesla Inc. в цьому році. Вони зросли приблизно на 100% порівняно із внутрішньоденним мінімумом 6 січня. 
  • Компанія також виграла від збільшення попиту на електромобілі після зниження цін на кілька моделей.
  • 51-річний Маск увійшов у 2023 рік із власним капіталом у $137 млрд, ставши першою людиною, яка коли-небудь втратила $200 млрд зі свого статку, і це підвищило ймовірність того, що йому буде важко повернути собі титул найбагатшої людини у світі.
  • За інформацією агентства, пожертвування, які Маск зробив наприкінці минулого року, не надто вплинули на його власний капітал. Згідно із заявою, опублікованою в лютому, він передав 11,6 млн акцій Tesla на неназвані благодійні цілі у період із серпня по грудень. Акції коштували близько $1,9 млрд.
  • Інвестори Tesla були стурбовані тим, що він надто багато уваги приділяє Twitter, який він придбав у жовтні, в той час, як його виробник електромобілів зіткнувся з посиленням конкуренції в галузі. 

Контекст

У грудні цінні папери Tesla подешевшали на 44%, а за рік вони обвалилися майже на 70% після максимуму понад $400 у листопаді 2021-го. За оцінками Forbes, падіння акцій Tesla знизило статки Маска, які ще рік тому перевищували $215 млрд, до $137 млрд. 14 грудня голова групи LVMH Бернар Арно витіснив Ілона Маска з першого місця в рейтингу найбагатших людей світу.

У 2022 році компанія Ілона Маска втратила понад $700 млрд ринкової вартості, оскільки відсоткова ставка зросла, а мільярдер купив компанію Twitter. Акції Tesla розпочали 2023 рік зі стрімкого зростання, яке компенсувало майже всі збитки виробника електромобілів у розгромному 2022 році.

Tesla зросла на 63,4% із початку року й торгувалася на рівні трохи більше $201 на момент закриття торгів у 8 лютого. Компанія отримала прибуток на акцію в розмірі $1,19 за четвертий квартал минулого року, що вище за прогноз Волл-стріт ($1,05). Дохід Tesla зріс на 37% у річному вимірі, до $24,3 млрд, дещо перевищивши прогноз аналітиків ($24,1 млрд).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні