Категорія
Новини
Дата

Tesla просить інвесторів знову схвалити виплату Маску $56 млрд і перенести реєстрацію до Техасу

Автовиробник Tesla Inc. закликає акціонерів знову проголосувати за компенсаційний пакет для Ілона Маска після того, як суд Делавера анулював виплату $56 млрд головному виконавчому директору, призначену у 2018 році, пише Bloomberg. Компанія також закликає проголосувати за перенесення реєстрації до Техасу.

Ключові факти

  • Голова правління Tesla Робін Денхольм у середу написала акціонерам лист із проханням схвалити перенесення штату реєстрації компанії з Делавера до Техасу та знову ратифікувати пакет заробітної плати Маска. 
  • Голосування відбудеться на зборах 13 червня.
  • Денхольм розкритикувала січневе рішення суду Делавера. Тоді головна суддя Кетлін Маккормік охарактеризувала директорів компанії як «безтурботних слуг самовпевненого господаря» і заявила, що вони не дбали про інтереси інвесторів.
  • «Оскільки суд Делавера засумнівався у вашому рішенні, Ілону не заплатили за жодну його роботу в Tesla за останні шість років, яка допомогла забезпечити значне зростання та акціонерну вартість», – написала Денхольм.

Контекст

У січні суддя штату Делавер скасувала виплату Ілону Маску $55,8 млрд як компенсаційного пакету від компанії Tesla. У 2018-му автовиробник ухвалив рішення про компенсаційну виплату Маску у формі акцій компанії замість зарплати на посаді гендиректора на 10-річний термін.

Суддя Кетлін Маккормік заявила, що рекордний пакет винагород Маска «був неправомірно схвалений радою директорів компанії», і мільярдер «обманув акціонерів». Через кілька годин після рішення Маск написав: «Ніколи не реєструйте свою компанію в штаті Делавер».

Після рішення суду Маск заявив, що Tesla негайно проведе голосування інвесторів про перенесення своєї корпоративної реєстрації до ТехасуКомпанія Маска Neuralink, яка займається імплантацією мозкових чипів, вже змінила місце реєстрації з Делавера на Неваду. SpaceX також перенесла штат своєї реєстрації з Делавера до Техасу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні