Категорія
Новини
Дата

Керівництво TikTok розпочало переговори про продаж соцмережі – NYP

Керівництво TikTok веде переговори щодо продажу соцмережі. Про це пише видання New York Post з посиланням на джерела, близькі до компанії. Раніше такі розмови виникали 2020 року, коли експрезидент Дональд Трамп погрожував заборонити додаток у США.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Керівництво TikTok розпочало переговори про продаж соціальної мережі, кажуть джерела NYP. Водночас представник TikTok назвав інформацію про продаж соцмережі «стовідсотковою брехнею», а адміністрація президента Джо Байдена та китайська компанія ByteDance, яка володіє соцмережею, не відповіли на запит видання.
  • Джерела видання не назвали потенційних покупців, однак у 2020 році, коли тодішній президент Трамп погрожував заборонити додаток, компанія також розглядала можливі угоди з продажу соцмережі. Обговорювалася, зокрема, передача американської «дочки» TikTok корпорації Oracle та ритейлеру Walmart.
  • Американська влада раніше неодноразово заявляла про заборону соцмережі в США. 23 березня гендиректор TikTok Шоу Цзи Чу даватиме свідчення перед комітетом Палати представників з енергетики та торгівлі про звʼязки компанії з Китаєм.

Контекст

У грудні 2022 року Сенат США заборонив використовувати TikTok на державних пристроях через загрозу національній безпеці, оскільки програма може збирати дані та шпигувати за американськими громадянами. 

У лютому 2023 року Білий дім надав усім федеральним агентствам 30 днів на те, щоб видалити TikTok з усіх урядових електронних пристроїв. Також аналогічну заборону запровадили у Канаді та Євросоюзі у лютому-березні 2023 року.

Керівництво TikTok обговорює можливість відокремлення від китайської материнської компанії ByteDance Ltd. задля вирішення проблеми, повʼязаної з ризиками для національної безпеки США, зазначав Bloomberg. За оцінками аналітиків Bloomberg Intelligence, бізнес TikTok у США може коштувати $40–50 млрд.

16 березня повідомлялося, що адміністрація Байдена вимагає від власників TikTok продажу своєї частки, інакше США можуть розглянути повну заборону соцмережі в країні. Додатком TikTok користується понад 100 млн осіб у США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні