Категорія
Новини
Дата

Транспортна та паливна компанія Prime припинить співпрацю з PepsiCo, Nestle, Auchan та іншими, хто не вийшов із РФ

Енергетична та логістична компанія Prime Дмитра Льоушкіна, яка має мережу автозаправок для підприємців, із жовтня припинить надавати логістичні послуги та постачати пальне компаніям, які не вийшли з Росії. Про це Льоушкін написав на сторінці у Facebook.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Prime у жовтні припинить співпрацю з компаніями, які не вийшли з Росії, повідомив власник компанії Льоушкін.
  • Prime припинить надавати логістичні послуги та постачати пальне Метро, Pepsi Co, Nestle, Auchan, Leroy Merlin, OTP Bank.
  • «Складне рішення. – написав Льоушкін. – Але не можна донатити для фронту і одночасно перевозити вантажі компаній, які не вийшли з РФ».
розміщені у публічних соцмережах

розміщені у публічних соцмережах

Контекст

10 серпня компанія Work.ua повідомила, що припиняє надавати послуги компаніям та брендам, що не пішли з Росії, і розриває з ними всі контракти, суму яких оцінює у понад 5 млн грн на рік.

22 серпня провідні креативні медіа, маркетингові та PR-агенції України заявили про неприпустимість будь-якої співпраці з компаніями і брендами, що не вийшли з ринку РФ, та ініціюють старт інституту репутації. Опубліковано відповідний маніфест, який можуть підписати учасники ринку.

Згідно з даними KSE, понад 50% із 1871 європейського підприємства, що працювали в Росії до війни, все ще працюють у країні.

Сумарні прямі втрати найбільших європейських компаній у Росії з початку війни сягнули €100 млрд, писала FT. Знецінення активів та інші списання відображені у звітах 176 із 600 проаналізованих компаній, більше половини припали на нафтогазовий та енергетичний сектори.

Приблизно 2000 заявок від іноземних компаній про вихід із ринку чекають на схвалення від уряду РФ, але лише щоб розглянути їх усі, знадобиться щонайменше вісім років. Про це у квітні йшлося в моніторингу KSE Institute у межах проєкту «Самосанкції» про вплив виходу іноземного бізнесу на економіку РФ.

За даними KSE, лише 15,7% іноземних компаній повністю згорнули діяльність і покинули ринок РФ, тоді як 28% вичікують і 23,8% компаній продовжують працювати на ринку агресора без обмежень. Ще 32,5% оголосили про плани згорнути діяльність і вийти з РФ найближчим часом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні