Категорія
Новини
Дата

Work.ua припиняє cпівпрацю з компаніями, які не вийшли з російського ринку

Work.ua припиняє надавати послуги компаніям та брендам, що не пішли з Росії, і розриває з ними всі контракти, йдеться в офіційній заяві компанії. Зазначається, що із 10 серпня Work.ua розриває контракти на суму понад 5 млн грн на рік. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Сьогодні ми розриваємо контракти на суму понад 5 млн грн на рік. Повертаємо ці гроші їхнім власникам і в жодній мірі не хочемо більше бути причетними до діяльності цих компаній в Україні та світі», – повідомив співзасновник та CEO Артур Міхно.
  • Work.ua закликав партнерів robota.ua, Jooble, всі інші бізнеси та людей, що співпрацюють із такими компаніями, написати заяви про звільнення, розірвати договори й призупинити будь-яку взаємодію.
  • «На гроші цих компаній Росія будує ракети, що летять нищити наші міста і вбивають людей. Поки ці компанії залишаються в Росії, ми маємо викреслити їх із нашого життя», – заявив Міхно.

Контекст

Згідно з даними KSE, понад 50% із 1871 європейського підприємства, які працювали в Росії до війни, все ще працюють у країні. 

Сумарні прямі втрати найбільших європейських компаній у Росії з початку війни сягнули €100 млрд, писало видання Financial Times. Знецінення активів та інші списання відображені у звітах 176 із 600 проаналізованих компаній, більше половини припали на нафтогазовий та енергетичний сектори.

Приблизно 2000 заявок від іноземних компаній про вихід із ринку чекають на схвалення від уряду РФ, але лише щоб розглянути їх усі, знадобиться щонайменше вісім років. Про це у квітні йшлося у моніторингу KSE Institute у межах проєкту «Самосанкції» про вплив виходу іноземного бізнесу на економіку РФ.

За даними KSE, лише 15,7% іноземних компаній повністю згорнули діяльність і покинули ринок РФ, тоді як 28% вичікують і 23,8% компаній продовжують працювати на ринку агресора без обмежень. Ще 32,5% оголосили про плани згорнути діяльність і вийти з РФ найближчим часом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні