Трейдер Louis Dreyfus припинить експорт російського зерна /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Трейдер Louis Dreyfus припинить експорт російського зерна

Getty Images

Французький сільськогосподарський торговий гігант Louis Dreyfus з 1 липня припиняє експорт російського зерна, йдеться у повідомленні компанії, пише Reuters. Минулого тижня про аналогічні рішення оголосили Cargill та Viterra.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У компанії зазначили, що припинять експорт зерна з Росії з 1 липня 2023 року, оскільки в країні продовжують зростати проблеми з експортом зерна. 
  • Також Louis Dreyfus оцінює варіанти передачі новим власникам існуючого російського бізнесу та зернових активів.
  • У своїй заяві Міністерство сільського господарства Росії повідомило, що воно отримало повідомлення від Louis Dreyfus Vostok про припинення експортних операцій із російським зерном. У відомстві стверджують, що цей крок не вплине на обсяг експорту російського зерна.

Контекст

Російський підрозділ американської корпорації Cargill припинить експорт зерна з Росії наступного сільськогосподарського року, який починається 1 липня, пише РБК із посиланням на повідомлення компанії, направлене до Мінсільгоспу РФ. Російське відомство отримало повідомлення ТОВ «Каргілл» про припинення у новому сільгоспроці (почнеться 1 липня 2023-го) експорту зерна з РФ. Зазначається, що Cargill планує відмовитися від експорту «відповідно до обговорення питань зернового експорту і рекомендацій Міністерства сільського господарства».

Один із найбільших світових зернотрейдерів, компанія Viterra, незабаром повідомить про вихід з російського ринку, пише Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела. Це вже другий топовий трейдер, що полишає російський ринок за останні дні.

Рішення трейдерів Viterra та Cargill пов’язані з тиском з боку російської влади та небажанням потрапити під санкції через співпрацю з російськими банками та державними компаніями. Раніше провідний російський виробник добрив «УралХім» повідомив президента Володимира Путіна про готовність придбати російські активи зернотрейдерів Cargill та Viterra.

Влада Росії постійно ускладнює умови роботи іноземних зернотрейдингових компаній, зокрема, впроваджуючи нові вимоги щодо документообігу. Держава намагається збільшити контроль над відвантаженням збіжжя, а також обговорює запровадження мінімального рівня цін на пшеницю.

Компанія Archer-Daniels-Midland Co. (ADM) також розглядає варіанти виходу зі своїх основних операцій у Росії, отже вона може поповнити список західних трейдерів сільськогосподарської продукції, які відмовляються від роботи у РФ, пише Bloomberg.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні