Категорія
Новини
Дата

Ціна на акції Ferrexpo впала після новини про підозру Жеваго

Котирування акцій Ferrexpo plc (Велика Британія) знизилися на 2,8% після новини про оголошення підозри акціонеру групи Костянтину Жеваго, свідчить інформація на сайті Лондонської фондової біржі. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 3 серпня акції Ferrexpo котирувалися на рівні 0,840 фунта стерлінгів, що на 2,8% нижче рівня на закриття попередньої сесії. 
  • Востаннє акції компанії знижувалися наприкінці липня після двотижневого зростання. З 24 по 28 липня вони подешевшали на 0,8% – до 0,911 фунта стерлінгів.
  • З початку 2023 року котирування акцій Ferrexpo знизилися на понад 42% в порівнянні з рівнем котирувань на кінець грудня минулого року (1,572 фунта стерлінгів).

Контекст

3 серпня НАБУ і САП повідомили Костянтину Жеваго про підозру у наданні неправомірної вигоди голові та суддям Верховного Суду в обмін на рішення на його користь у господарській справі банку «Фінанси та Кредит». 

Водночас адвокати Жеваго заявили, що вручення підозри відбулося з порушенням, а сам бізнесмен відкидає свою причетність до справи.

Група Ferrexpo за підсумками півріччя отримала $27 млн чистого прибутку. Це на 67% менше показника аналогічного періоду 2022 року. Виручка за звітний період скоротилася у 2,8 раза – до $334 млн із $936 млн.

Основними причинами падіння в компанії називають зменшення обсягів виробництва через воєнні дії в Україні та нижчі ціни реалізації готової продукції. Показник прибутку виявився найнижчим для Ferrexpo щонайменше за останні 10 років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні