Категорія
Новини
Дата

Ціни на нафту обвалилися. Байден заявив, що США випускатимуть на ринок із резерву по 1 млн барелів на добу

Ціни на нафту продовжують знижуватися після заяви президента США Джо Байдена про плани спрямовувати на ринок по 1 млн барелів нафти на добу зі стратегічного резерву (SPR) протягом шести місяців. Напередодні Brent та WTI подешевшали на 6,7% та 7% відповідно.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Червневі фʼючерси на Brent на 9:57 за Києвом торгувалися по $103,2 за барель. Це на $1,46 (1,41%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ціни впали на $6,73 (6%), до $104,7.
  • Травневі фʼючерси на WTI склали $98,9 за барель, що на $1,4 (1,4%) нижче за значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів впала на $7,5 (7%) до $100,28.
  • У березні Brent подорожчала на 6,9%, WTI – на 4,8%, за перший квартал ціни зросли відповідно на 39% та 33%.
  • Спроби продати нафту із SPR у попередні роки виявили проблеми, які можуть завадити швидко перемістити нафту зі сховищ, пише Bloomberg. Проблеми можуть виникнути через зношеність мережі трубопроводів та нафтосховищ. 
  • Найбільший у світі резерв нафти було створено на початку 1970-х років після арабського нафтового ембарго, а система розподілу нафти розроблялася з урахуванням терміну служби 25 років.
  • У стратегічному резерві міститься 568 млн барелів нафти, розміщених у чотирьох сховищах у підземних соляних печерах у Техасі та Луїзіані.

Контекст

Президент США Джо Байден 31 березня заявив, що ухвалив рішення спрямовувати на ринок зі стратегічного резерву по 1 млн барелів нафти на добу протягом шести місяців.

До цього Байден закликав американські компанії нарощувати видобуток, щоб досягти зниження цін на нафту. Це також дозволить зменшити залежність від російських енергоносіїв, заявив він. Крім того, Байден запропонував розглянути заходи для стимулювання компаній до активнішого видобутку нафти.

Після заяви Байдена Goldman Sachs знизив прогноз вартості Brent на друге півріччя на $10 за барель, до $125.

Водночас ОПЕК+ вирішили дотримуватися плану поступового збільшення видобутку. Експортери не погодилися його розширити, щоб помʼякшити кризу, спричинену війною в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні