Категорія
Новини
Дата

Ціни на пальне продовжать знижуватись – СЕО WOG Пивоварський

Зниження цін на пальне продовжиться. Такий прогноз зробив СЕО WOG Андрій Пивоварський в ефірі «Business Breakfast із Володимиром Федоріним».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Я зараз не бачу жодного потенціалу для зростання цін, тільки для падіння», – сказав Пивоварський.
  • В Україні ціни на пальне знижуються з січня, ця тенденція продовжиться, додав він.
  • Кабмін зараз постійно моніторить запаси нафтопродуктів усіх гравців паливного ринку, сказав СЕО WOG. «Криза минулого року не повториться», – запевнив він.
  • Компанія WOG на початок великої війни мала запаси 90 000 т пального. «Це дозволило достатньо комфортно пройти березень», – сказав Пивоварський.
  • Які запаси нафтопродуктів WOG має зараз, він не розголошує з міркувань безпеки.

Контекст

До війни Україна імпортувала 70% нафтопродуктів, які споживаються в країні, переважно з Росії, Білорусі та морем. Ці поставки припинилися 24 лютого. Український ринок пального з довоєнним об’ємом близько 1 млн т на місяць залишився без традиційних джерел постачань. Результат – гострий дефіцит та зростання роздрібних цін удвічі від довоєнного рівня. До АЗС вишикувалися кілометрові черги.

Учасники ринку пального знайшли нові логістичні шляхи та налагодили поставки пального до середини літа 2022-го року. Наприкінці року масове використання генераторів підвищило попит на пальне.

З початку 2023 року ціни на пальне почали знижуватися. На заправках бензин А-95 з початку січня подешевшав на 4,71 грн до 47,29 грн, дизпальне – на 7,03 грн до 48,08 грн, автогаз – на 7,19 грн до 22,19 грн, за даними Enkorr.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні