Bayraktar TB2 /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Турецька Baykar подарувала ЗСУ два Bayraktar TB2

Bayraktar TB2 Фото Getty Images

Турецька компанія Baykar безкоштовно передала Збройним силам України два розвідувально-ударні безпілотники типу Bayraktar TB2. Про це повідомила пресслужба ГУР Міноборони.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Сьогодні ми отримали від великих друзів та партнерів України – компанії Baykar – ще два безпілотники Bayraktar TB2», – зазначили в ГУР.
  • Baykar передалa безпілотники безкоштовно «для захисту від окупанта».
  • «Ми безмежно вдячні компанії Baykar за безкомпромісну та сталу підтримку в найважчі для нашої держави часи», – заявили у відомстві.

Контекст

Baykar Makina – турецька авіабудівна компанія, заснована в 1984 році підприємцем Оздеміром Байрактаром. З того часу пройшла шлях від виробника деталей для автомобілів до провідного, відомого в усьому світі виробника БпЛА з 1600 працівниками.

У червні минулого року в Baykar заявили, що віддадуть Україні безплатно три безпілотники типу Bayraktar TB2, на які збирали українці за ініціативи Благодійного фонду Сергія Притули. 

У липні Baykar Makina заявила, що передасть «польський» Bayraktar Україні безкоштовно, а зібрані у Польщі кошти буде витрачено на гуманітарні проєкти в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні