Категорія
Новини
Дата

Турки передадуть «польський» Bayraktar Україні безкоштовно

Турецька Baykar Makina передасть «польський» Bayraktar Україні безкоштовно, а зібрані у Польщі кошти буде витрачено на гуманітарні проєкти в Україні. Про це повідомив ініціатор акції зі збору коштів – журналіст Славомір Сєраковський, пише Укрінформ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Чудова новина! Наша допомога подвоюється», – написав Сєраковський після переговорів із турецькою та українською сторонами. До повідомлення він додав копію документа, отриманого від виробника БПЛА Bayraktar TB2.
  • Турецька компанія «вражена тим, що в акції взяли участь сотні тисяч поляків», – зазначається в документі.
  • «В рамках вашої акції ми безкоштовно передамо українцям безпілотник Bayraktar TB2, щоб вони якнайкраще захищали свою Батьківщину», – йдеться у повідомленні Baykar Makina.

Контекст

24 липня у Польщі зібрали 100% коштів на Bayraktar для України – 22,5 млн злотих (близько $5 млн). Кошти в межах акції «Купімо Україні Bayraktar», що тривала на краудфандинговій платформі Zrzutka.pl з 28 червня, переказали понад 200 000 осіб. Збір коштів у межах акції триватиме до кінця липня.

Сєраковський в інтерв’ю «Укрінформу» заявляв, що після рішення Baykar Makina зібрані у Польщі кошти буде витрачено на гуманітарну допомогу Україні.

Baykar Makina, яка виробляє БПЛА Bayraktar TB2, наприкінці червня оголосила про безкоштовну передачу трьох ударних безпілотників для потреб ЗСУ, на які зібрано кошти у межах проєкту «Народний Bayraktar» Сергія Притули. До цього турецька компанія також передала безкоштовно безпілотник, кошти на який зібрано у Литві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні