Категорія
Новини
Дата

Турецька Baykar розраховує побудувати завод в Україні за два роки

Турецька компанія Baykar, яка виробляє ударні безпілотники Bayraktar, планує завершити будівництво свого заводу в Україні за два роки. Про це сказав виконавчий директор компанії Халюк Байрактар у четвер у кулуарах оборонної виставки SAHA в Стамбулі, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За його словами, плани компанії в Україні просуваються, попри деякі перешкоди, створені вторгненням Росії. «Наш план реалізується», – сказав Байрактар.
  • «Зараз у нас є архітектурний проєкт. Фаза детального проєктування закінчена. І ми рухаємося до будівництва… протягом двох років хотіли б це закінчити», – зазначив гендиректор.
  • Україна посідає важливе місце в ланцюжку поставок Baykar, особливо з новим важким безпілотником Akinci та безпілотним винищувачем Kizilelma, або Golden Apple, які зараз розробляються, зазначає Reuters. Обидва БПЛА використовують українські двигуни від «Мотор Січ» та «Івченко-Прогрес».

Контекст

Рік тому компанія Baykar заявила, що розробляє інвестиційний проєкт із будівництва в Україні науково-дослідного центру в аерокосмічній галузі та виробничого центру складання БПЛА.

На початку лютого 2022 року Україна і Туреччина підписали угоду, яка передбачає створення заводу з виготовлення бойових безпілотників Bayraktar в Україні. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, на турецьких дронах стоятимуть українські двигуни від «Мотор Січ».

На початку серпня повідомлялося, що Baykar заснувала в Україні компанію й придбала земельну ділянку під будівництво заводу.

Baykar Makina – турецька авіабудівна компанія, заснована в 1984 році підприємцем Оздеміром Байрактаром. Відтоді пройшла шлях від виробника деталей для автомобілів до провідного відомого в усьому світі виробника БПЛА з 1600 працівниками.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні