Категорія
Новини
Дата

Турецька Dolsar готова долучитися до відновлення Каховської і будівництва Канівської ГАЕС – «Укргідроенерго»

ПАТ «Укргідроенерго» й турецька Dolsar Muhendislik Anonim Sirketi 3 жовтня в Туреччині підписали меморандум щодо співпраці у відновленні зруйнованої росіянами Каховської ГЕС. Про це йдеться у повідомленні пресслужби «Укргідроенерго». 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У документі зазначається про наміри підприємств взаємодіяти у питанні відновлення Каховської ГЕС та будівництва Канівської ГАЕС.
  • «Російські окупанти підірвали машинну залу та водозливну греблю Каховської ГЕС, що призвело до руйнувань, і за результатами попередньої оцінки можна зробити висновок про необхідність здійснення заходів щодо відновлення Каховської ГЕС», – йдеться у меморандумі.
  • Також у документі зазначено, що розвиток паливно-енергетичного комплексу України має на сьогодні пріоритетний статус.

Контекст

«Укргідроенерго» – найбільша гідрогенерувальна компанія України, до складу якої входять 10 станцій на річках Дніпро та Дністер. 

У ніч на 6 червня російські війська здійснили черговий акт тероризму, підірвавши греблю Каховської ГЕС. За підрахунками KSE Institute, сума прямих збитків уже становить щонайменше $2 млрд.

18 липня Кабмін затвердив постанову щодо початку відбудови дамби протягом наступних двох років, яка передбачає два етапи реконструкції.

Dolsar Muhendislik Anonim Sirketi вже понад 50 років працює на турецькому ринку та у 19 країнах світу у сфері інженерних консультацій, послуг технічного нагляду та консалтингу на масштабних інфраструктурних об’єктах енергетики (серед них – гідроелектростанції, теплові станції, лінії електромереж, електричні підстанції та інше), об’єктах транспортної промисловості (мости, дороги, тунелі, залізниці, порти, аеропорти), об’єктах водного господарства (греблі, трубопроводи, насосні станції). В Україні Dolsar працює з 2020 року і надає свої послуги цілій низці об’єктів інфраструктури.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні