Категорія
Новини
Дата

Twitter шукає докази та мотиви спроб Ілона Маска зірвати угоду на $44 млрд – Reuters

Twitter прагне знайти докази того, що Ілон Маск намагався зірвати фінансування своєї угоди щодо покупки соцмережі на суму $44 млрд. Про це пише Reuters із посиланням на юристів.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Twitter цього тижня відправив десятки цивільних повісток до суду глобальним банкам, серед них Morgan Stanley, співінвесторам в угоді, зокрема і філії Brookfield Asset Management Inc, та радникам американського мільярдера.
  • У повістках містяться запити на документи та повідомлення, що стосуються угоди, її фінансування, будь-якої інформації про ботів або фальшиві облікові записи в Twitter. Вони також шукають інформацію, яку одержувачі можуть мати щодо потенційного впливу на угоду від змін у ціні акцій виробника електромобілів Tesla, головою якого є Маск.
  • Повістки є частиною судового позову Twitter проти Маска, пʼятиденний розгляд якого має розпочатися 17 жовтня у суді штату Делавер.
  • Експерти заявили, що повістки до суду вказують на те, що Twitter хоче знати, що кредитори, інвестори та радники говорили один одному про поведінку Маска після того, як він підписав угоду наприкінці квітня.
  • «Вони підозрюють, що за лаштунками він планував усе зірвати», – заявив професор юридичного факультету Каліфорнійського університету в Коннектикуті Майнор Майєрс.

Контекст

25 квітня мільярдер Ілон Маск домовився із керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. Акціонери отримають по $54,2 за кожну звичайну акцію. Це майже на 40% більше за вартість акцій на 1 квітня, коли Маск оголосив про придбання 9% акцій. Закрити угоду планували до кінця 2022 року.

В середині травня Маск повідомив про призупинення операції з купівлі Twitter до отримання від соцмережі реальної статистики з фейкових акаунтів. На початку липня Маск відмовився від угоди під приводом, що Twitter не надав йому даних для незалежної оцінки кількості ботів та спам-акаунтів у соцмережі.

Після цього акції соцмережі впали на 25% з 13 квітня – дня, коли Маск погодився на угоду про поглинання Twitter.

Після цього Twitter подав до суду на Маска. Компанія звинувачує мільярдера в порушенні умов угоди про покупку соцмережі і вимагає довести угоду до кінця.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні