Категорія
Новини
Дата

Twitter звинуватив Microsoft у несанкціонованому використання даних

Twitter Inc заявила, що Microsoft Corp порушила угоду про використання даних соціальної мережі згідно з листом, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Адвокат власника Twitter Ілона Маска висунув звинувачення у «несанкціонованому» використанні даних Twitter з боку Microsoft, включаючи передачу даних державним органам без дозволу у деяких випадках.
  • У листі, адресованому генеральному директору Microsoft Сатьє Наделле, адвокат Маска Алекс Спіро попросив технологічного гіганта провести аудит використання контенту Twitter. 
  • Відповідно до угоди з Twitter, соціальна мережа вводить обмеження використання свого інтерфейсу прикладного програмування (API) для всіх розробників.
  • «Незважаючи на ці обмеження, програми Microsoft Apps зверталися до API Twitter понад 780 млн разів і отримали понад 26 млрд твітів лише у 2022 році», – йдеться у листі.
  • Представник Microsoft повідомив, що компанія отримала від юридичної фірми, що представляє Twitter, питання щодо попереднього використання безкоштовних API Twitter. «Ми розглянемо ці питання та відповімо відповідним чином. Ми сподіваємось на продовження нашого довгострокового партнерства з компанією», – сказав він.

Контекст

Звинувачення Twitter пролунали в той час, коли Ілон Маск критикує підтримувану Microsoft компанію OpenAI, яка стоїть за сенсацією в області чат-ботів ChatGPT, за «навчання ШІ брехні». Він тверджує, що OpenAI тепер стала «комерційною» організацією із «закритим вихідним кодом», яка «тісно повʼязана з Microsoft».

У середині березня компанія Open AI представила четверту версію мовної моделі ChatGPT. Після цього понад 1000 технологічних лідерів і дослідників, серед яких і Маск, підписали відкритий лист із закликом ввести шестимісячний мораторій на розробку нових систем, оскільки технології ШІ становлять «серйозні ризики для суспільства та людства». Через кілька днів 19 нинішніх і колишніх лідерів Асоціації з розвитку штучного інтелекту, академічного товариства з 40-річною історією, випустили власний лист із попередженням про ризики, повʼязані з ШІ. 

У квітні Маск заявив, що запустить платформу штучного інтелекту TruthGPT, щоб кинути виклик пропозиціям Microsoft та Google.

Він також звинуватив Ларрі Пейджа, співзасновника Google, що він несерйозно ставиться до безпеки ШІ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні