Категорія
Новини
Дата

У 2024 році «Лабораторія» видасть книгу про «Укрзалізницю». Один з її героїв – Борис Джонсон  

Видавництво «Лабораторія» спільно з журналісткою Марічкою Паплаускайте працюють над книгою про «Укрзалізницю». Про це Forbes розповів засновник «Лабораторії» та бібліотеки Librarius Антон Мартинов.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Книгу з поки невідомою назвою планують видати у першому кварталі 2024 року. Тираж – від 10 000 примірників. Середній наклад книг в Україні коливається в межах 1500–3000, казав Forbes директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов. До прикладу, книга «За Перекопом є земля» Анастасії Левкової, найпопулярніше художнє видання цьогорічного «Книжкового Арсеналу» – має тираж 3000. Орієнтовна ціна книги про «Укрзалізницю» – 399 грн, каже засновник «Лабораторії» Антон Мартинов.  
  • Авторкою книги стала співзасновниця медіа The Ukrainians Марічка Паплаускайте. Пів року тому про ідею їй розповів сам Мартинов, попросивши порадити можливого автора такої книги. «У тісній співпраці з Антоном та редактором видавництва Миколою Климчуком ми спільно працюємо над цією історією», – написала Паплаускайте на своїй Facebook-сторінці. 
  • Книга про те, як найбільша державна компанія країни – «Укрзалізниця» – ламала хребет російському ведмедю, каже Мартинов. Це буде динамічна й місцями детективна історія про роль, яку відіграла та продовжує відігравати УЗ в українському опорі росіянам, йдеться у пості Паплаускайте. 
  • «Я спілкуюся з десятками людей: від пасажирів, чергових вокзалу, начальників поїздів і провідниць до топменеджменту компанії, аби задокументувати їхні спогади, – написала Паплаускайте. – У книзі буде багато внутрішньої кухні, особистих історій, викликів і рішень». Одним із героїв книги буде колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Контекст

За перший місяць вторгнення «Укрзалізниця» вивезла на захід країни понад 3 млн людей і більше 400 000 – до Європи. У перші дні війни вокзали Києва, Харкова та інших великих міст у зоні воєнних дій наповнилися натовпом людей, які прагнули залишити гарячі точки. Головним пріоритетом воєнного часу стала евакуація потерпілих.

У перші дні великої війни УЗ вивозила у західному напрямку до 200 000 осіб щодобово – втричі більше, ніж до 24 лютого, розповідав Forbes Олександр Перцовський – начальник пасажирської компанії «Укрзалізниця». А львівський вокзал збільшив прийом людей у 6–10 разів, до 30 000–50 000 осіб на добу. Пріоритет – жінки та діти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні