Категорія
Новини
Дата

У Бурштинську ТЕС влучили чотири ракети

Під час масованого обстрілу росіянами 10 жовтня у Бурштинську ТЕС, що в Івано-Франківській області, влучили чотири ракети, постраждалих немає, повідомила голова ОВА Світлана Онищук.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • «Зафіксовано влучення чотирьох ракет у відкритий розподільчий пристрій Бурштинської ТЕС. На даний час на місці пожежа. Жодний працівник станції не постраждав», – зазначила Онищук.
  • За її інформацією, на місці влучення працюють представники ДСНС.
  • Станом на 16:39 пожежу на обʼєкті було ліквідовано.
  • «В енергомережі області різко понизилась напруга. Обленерго регулює енергопостачання, проте споживачів області забезпечено повністю електропостачанням», – додала вона.
  • Онищук зауважила, що сили ППО збили одну ракету в області.

 Контекст

Окупанти завдали ударів по українських містах за допомогою 84 крилатих ракет та 24 безпілотних літальних апаратів, з них 13 – іранські дрони-камікадзе Shahed-136. Про це повідомляє Генштаб.

Вранці у Києві пролунало декілька вибухів, написав у Telegram мер столиці Віталій Кличко. За останньою інформацією, від ракетних ударів у Києві загинули 5 осіб, 51 людина постраждала, з них 42 госпіталізовані до медзакладів міста.  

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок ракетних ударів Росії є загиблі та поранені, він закликав українців залишатися в укриттях. За словами президента, Росія випустила десятки ракет й іранські дрони, в окупантів дві мішені: енергообʼєкти та люди.

Станом на 11:00 пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у восьми регіонах і місті Києві, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Президент Володимир Зеленський уже домовився з канцлером Німеччини Олафом Шольцом про термінове засідання країн «Великої сімки» (G7). На ньому глава держави розповість про масовані обстріли з боку Росії. Також Зеленський провів термінову розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. «Обговорили посилення нашої ППО, необхідність жорсткої європейської та міжнародної реакції, посилення тиску на РФ», – написав він.

Країни Європейського Союзу пообіцяли надати додаткову військову підтримку Україні на тлі масованих російських атак 10 жовтня, повідомляє Європейська комісія.

Російські військові дістали вказівку з Кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня, повідомляє Головне управління розвідки МО України.

За інформацією ДСНС, внаслідок обстрілів сталось влучання по об’єктах критичної інфраструктури (переважно об’єкти енергопостачання) у восьми областях та Києві, де виникло понад 30 пожеж. Внаслідок терористичної атаки загинуло 11 осіб і травмовано 64. Відсутнє електропостачання у чотирьох областях: Львівській, Полтавській, Сумській і Тернопільській. На решті території України електропостачання порушено частково.

Масовані обстріли окупантів призвели і до проблем із мобільним звʼязком та інтернетом, повідомили в Держспецзвʼязку. Перебої в роботі мереж повʼязані з пошкодженням інфраструктури операторів і підприємств енергетики. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні