Категорія
Новини
Дата

У «Дії» запрацювала автоматична реєстрація ТОВ

Міністерство цифрової трансформації запустило нову послугу на порталі «Дія» – автоматичну реєстрацію ТОВ, ідеться в повідомленні пресслужби.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Тепер відкрити власне підприємство можна за 2 секунди. Ніяких бюрократичних квестів, збору папірців та годин в чергах. Кілька кліків – і ви ТОВ», – повідомили в Мінцифри.
  • Щоб зареєструвати ТОВ на порталі «Дія», треба авторизуватися та обрати відповідну послугу. Після чого заповнити заяву на реєстрацію ТОВ, вказавши відповідні дані.
  • Заяву потрібно підписати електронним підписом, після цього система автоматично сформує та надішле її на реєстрацію ТОВ.
  • Якщо заява відповідає всім умовам, ТОВ буде зареєстровано автоматично.

Контекст

У 2021 році на сайті та в застосунку «Дія» зʼявилося 12 нових послуг: призначення/перерахунок пенсії, оформлення субсидії, автоматична реєстрація ФОП, зміна місця реєстрації онлайн у форматі бета-тестування. До війни на порталі налічувалося 72 послуги, а в застосунку – дев’ять послуг та 15 цифрових документів. Уже під час війни розробники запустили низку нових сервісів відповідно до потреб воєнного часу: «єДокумент», можливість отримати статус ВПО та подати заявку на грошову допомогу, заявити про пошкоджене через російську агресію майно тощо.

Наприкінці липня перший віцепремʼєр Михайло Федоров повідомив, що Мінцифри запустить автоматичну реєстрацію ТОВ для фізосіб. Мета нової послуги – допомогти заощадити час державних реєстраторів. За даними Мінцифри, торік завдяки автоФОП держреєстратори заощадили 7,2 року часу. Доти на заповнення однієї заявки витрачали 21 хвилину.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні