У «Дії» знову з'явилась можливість підтвердити право власності на нерухомість, з початку війни держреєстри не працювали /Олег Тоцький/Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

У «Дії» знову з'явилась можливість підтвердити право власності на нерухомість, з початку війни держреєстри не працювали

Олег Тоцький/Shutterstock

На порталі «Дія» знову можна отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, повідомляє Мінцифри. З початком повномасштабного вторгнення держреєстри було вимкнено з міркувань безпеки. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, відтепер знову можна отримати довідку з Державного реєстру речових прав онлайн і підтвердити, що ви власник нерухомості, за кілька кліків. 
  • Довідка з Державного реєстру речових прав підтверджує, що ви є власником квартири, будинку або земельної ділянки. Понад 1 млн українців отримують її щорічно.
  • Зокрема, у довідці є інформація з чотирьох основних реєстрів нерухомості: Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, а також Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо об’єкта нерухомого майна.
  • Вартість послуги – 30 грн, адміністративний збір можна сплатити карткою онлайн.

Контекст

Восени у застосунку «Дія» ​​відновили push-сповіщення про автофіксацію порушень на дорозі. Раніше послуга була недоступна з міркувань безпеки. Користувачі «Дії» можуть переглянути деталі та сплатити штраф через Apple Pay, Google Pay чи за банківськими реквізитами. Ддержавні реєстри певний час були відключені, але згодом їхня робота була поновлена.

Українці певних категорій можуть отримати пільговий кредит на житло від держави за програмою «єОселя». Подати заявку на нього тепер можна в застосунку «Дія». До кінця року за програмою «єОселя» планується видати близько 500 пільгових іпотечних кредитів, повідомили в Мінекономіки.

Кабінет Міністрів затвердив новий Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, йдеться у постанові уряду від 30 грудня. Подавати відомості про себе для військкомату можна буде через «Дію».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні