Категорія
Новини
Дата

У Карпатах відкрили новий поклад газу з добовим дебітом понад 200 000 кубометрів. Родовище вважалося виснаженим

«Укргазвидобування», яке є частиною групи «Нафтогаз», відкрило перспективний поклад газу на родовищі у Карпатах, яке вважалося виснаженим, ідеться у пресрелізі. Під час випробування свердловини отримано приплив газу з дебітом понад 200 000 кубометрів на добу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, розвідувальна свердловина дала найвищий за останні 20 років показник УГВ для родовищ Західного регіону.
  • Нову свердловину глибиною 1600 м команда «Укрбургазу» пробурила з метою дорозвідування виснаженого родовища. 
  • Зазначається, що рекордних показників газовидобутку досягли завдяки сучасним технологіям, зокрема буровому верстату «Іван Богун».
  • В «Укргазвидобуванні» повідомили, що Західний регіон має великий потенціал для відкриття нових покладів вуглеводнів, який підтверджується результатами сусідніх країн.
  • Зараз фахівці «Львівгазвидобування» працюють над розширенням технологічних можливостей наземної інфраструктури для збільшення продуктивності свердловини.

Контекст

Торік компанія «Укргазвидобування» пробурила 47 нових свердловин. Цей показник практично не відрізняється від довоєнного. Газовикам вдалося досягти рекордних показників буріння, заявили у компанії. У жовтні 2022-го буровий підрозділ «Укргазвидобування» – «Укрбургаз» – встановив рекорд із місячної проходки буріння – 30 505 м.

«Нафтогаз» планував у 2023-му збільшити видобуток газу на 1 млрд кубометрів – до 13,5 млрд кубів, сказав в інтервʼю Forbes голова НАК Олексій Чернишов. За його словами, разом зі збільшенням видобутку приватними видобувниками це дасть змогу Україні відмовитися від імпорту газу. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні