Категорія
Новини
Дата

«Укргазвидобування» пробурило найглибшу свердловину в історії компанії

Компанія «Укргазвидобування», яка є частиною групи «Нафтогаз», завершила буріння нової розвідувальної свердловини глибиною 6600 м, яка стала найглибшою в історії фірми, йдеться у пресрелізі. Дебіт сягнув показника у 150 000 кубометрів газу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Родовище, на якому пробурили цю свердловину, відкрили в 2019 році. Завданням нової свердловини була дорозвідка вуглеводневих покладів та уточнення геологічної будови родовища. 
  • «Виконані промислові геофізичні дослідження дали змогу приростити понад 100 млн куб. м видобувних запасів вуглеводнів», – сказано у повідомленні.
  • У першому півріччі «Укргазвидобування» ввело в експлуатацію після буріння і капітальних ремонтів 13 свердловин з високими показниками видобутку газу (понад 100 000 куб. м на добу).

Контекст

Торік компанія «Укргазвидобування» пробурила 47 нових свердловин. Цей показник практично не відрізняється від довоєнного. Газовикам вдалося досягти рекордних показників буріння, заявили у компанії. У жовтні 2022-го буровий підрозділ «Укргазвидобування» – «Укрбургаз» – встановив рекорд із місячної проходки буріння – 30 505 м.

«Нафтогаз» планував у 2023-му збільшити видобуток газу на 1 млрд кубометрів – до 13,5 млрд кубів, сказав в інтервʼю Forbes голова НАК Олексій Чернишов. За його словами, разом зі збільшенням видобутку приватними видобувниками це дасть змогу Україні відмовитися від імпорту газу. 

У травні «Укргазвидобування» запустило в роботу нову пошукову свердловину глибиною 5800 м, її дебіт становить 580 000 кубометрів газу на добу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні