Категорія
Новини
Дата

В Україні запустили п’ять свердловин з додатковим видобутком 500 000 кубометрів газу

Компанія «Укргазвидобування» (входить до групи «Нафтогаз») відкрила ще пʼять свердловин, чотири з яких пробурені на «старих» родовищах віком 45–55 років, йдеться у пресрелізі НАК «Нафтогаз України». Щодня вони забезпечуватимуть додатковий видобуток 500 000 кубометрів газу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Одна із свердловин повністю нова. Вперше газ із неї надійшов у газотранспортну систему України цього місяця.
  • На одному зі згаданих «старих» родовищ за останні два роки вдалося збільшити добовий видобуток газу на 35%. На іншому – майже на 50%. 
  • «Решта родовищ, які завдяки використанню сучасних технологій отримали нове життя, демонструють стабілізацію показників і можливість потенційного приросту видобутку», – повідомили у компанії.
  • З початку року Укргазвидобування ввело в експлуатацію 58 нових газових свердловин із сумарним середньодобовим дебітом 5,3 млн кубометрів природного газу.

Контекст

Торік компанія «Укргазвидобування» пробурила 47 нових свердловин. Цей показник практично не відрізняється від довоєнного. Газовикам вдалося досягти рекордних показників буріння, заявили у компанії. У жовтні 2022-го буровий підрозділ «Укргазвидобування» – «Укрбургаз» – встановив рекорд із місячної проходки буріння – 30 505 м.

«Нафтогаз» планував у 2023-му збільшити видобуток газу на 1 млрд кубометрів – до 13,5 млрд кубів, сказав в інтервʼю Forbes голова НАК Олексій Чернишов. За його словами, разом зі збільшенням видобутку приватними видобувниками це дасть змогу Україні відмовитися від імпорту газу. 

Нещодавно «Нафтогаз» запустив у роботу дві високодебітні свердловини, які сумарно дають понад 430 000 куб. м газу на добу.

На початку липня «Укргазвидобування» завершило буріння нової розвідувальної свердловини глибиною 6600 м, яка стала найглибшою в історії компанії. Її дебіт сягнув високого показника – 150 000 куб. м.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні