Категорія
Новини
Дата

У LinkedIn зросли прибутки від реклами через бойкот компаніями платформи X Ілона Маска

Річний прибуток від реклами LinkedIn, що належить Microsoft, зріс майже до $4 млрд у 2023 році, що на 10,1% більше, ніж минулого року, пише Financial Times із посиланням на оцінку дослідницької групи Insider Intelligence. Прогнозується подальше зростання на 14,1% у 2024 році.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Керівники маркетингових агентств та інсайдери рекламної індустрії повідомили Financial Times, що ціни на рекламу LinkedIn, яка продається на аукціоні і, отже, встановлюється ринковим попитом, зростають на тлі різкого зростання інтересу з боку рекламодавців. За словами одного із керівників, у деяких випадках ціни зросли на 30% за останній рік.
  • Джерела додали, що LinkedIn пожинає плоди впровадження способів більш точного таргетування своїх 1 млрд користувачів, а великі бренди все частіше залишають X.
  • За словами віце-президента з цифрового маркетингу та соціальних мереж рекламного агентства Outcast Ліши Андерсон, кілька тижнів тому більшість клієнтів відмовилися від X і перейшли на LinkedIn.
  • У грудневій презентації для маркетологів, з якою ознайомилася Financial Times, LinkedIn повідомила бренди, що вони можуть «працювати з партнером, який поважає світ, у якому ви працюєте».
  • Один із тестованих сервісів дозволить брендам використовувати дані LinkedIn для таргетування у додатках для підключеного телебачення. Згідно з документами, з якими ознайомилася FT, пропозиція дозволить показувати рекламу на Roku, Peacock, Pluto та Fox Sports, а також пошириться на Hulu та Disney+.
  • За словами двох джерел, компанія також тестує преміальний рекламний слот, в якому бренди можуть розміщуватися поряд з перевіреним контентом видавця, аналогічний слоту Amplify, що пропонується X. Пропозиція має набути більшого поширення наступного року. 

Контекст

LinkedIn, яка колись була домом для пошуку роботи та налагодження звʼязків, тепер інвестує у створення стрічки, більш схожої на платформу соціальних мереж.

За даними Insider Intelligence, LinkedIn залишається малим в порівнянні з більшими конкурентами: на його частку припадає лише 1,5% витрат брендів на цифрову рекламу в США. Для порівняння: у Google та Meta цей показник становить 27% та 21% – відповідно.

Минулого місяця Маск сказав великим брендам, зокрема Disney, IBM і Apple, «йти до біса» після того, як вони скоротили свої витрати на рекламу. Раніше у звітах некомерційної організації Media Matters for America було виявлено рекламу провідних брендів у Х поруч із постами, що вихваляють Гітлера і нацизм. Дослідження спонукало такі бренди, як IBM, Apple, Walt Disney, Comcast та Warner Bros, призупинити свою рекламу на платформі, побоюючись, що їхня реклама зʼявиться поруч із іншими сумнівними матеріалами.

Ще один скандал спалахнув після того, як Маск 15 листопада підтримав твіт іншого користувача, який звинуватив єврейські спільноти в масовому поширенні «ненависті до білих людей». Маск на це відповів: «Ви сказали справжню правду».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні