Категорія
Новини
Дата

У літньому сезоні українська кіберспортивна команда NaVi стала найпопулярнішою у світі за годинами перегляду її матчів

2 хв читання

Кіберспортивна команда Natus Vincere (NaVi) вийшла на перше місце у світі за годинами перегляду її матчів влітку 2024 року, свідчить статистика, надана Forbes Ukraine аналітичним сервісом Esports Charts. Протягом червня-серпня команда отримала 18,3 млн годин переглядів.

Гравці української NaVi 22 липня вдруге за рік стали чемпіонами світу з Counter-Strike 2 (CS2). Перемога принесла їм $400 000 призових й закріпила їхній успіх після першого виграного турніру у квітні. 

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Матчі української NaVi отримали 18,3 млн годин переглядів влітку 2024-го, що зробило її найпопулярнішою командою у світі за цим показником. Він вираховується як середня кількість глядачів помножена на ефірний час у годинах і допомагає зрозуміти, як довго утримувалася увага глядачів.
  • На другому місці у літньому сезоні – французька Team Vitality з 16,1 млн годин переглядів. Закриває трійку європейська G2 – 14,6 млн годин переглядів.
NaVi стала найпопулярнішою у світі командою

Найпопулярніші команди з CS2 у літньому сезоні. Джерело: Esports Charts

  • «Для NaVi цей сезон перевершив показники попередніх, – сказав співзасновник та CEO Esports Charts Артем Одінцов. – Основний внесок у досягнення забезпечили їхні виступи на IEM Cologne, де команда дійшла до фіналу, та успіх на Esports World Cup».
  • За результатами змагань IEM Cologne 2024, яких проходив у серпні у Німеччині, NaVi зайняли друге місце. На липневому турнірі Esports World Cup 2024, який фінансує Фонд державних інвестицій Саудівської Аравії, NaVi зайняли перше місце.
  • Ці два турніри разом забезпечили понад 60% переглядів усіх змагань NAVI з CS2 за літній сезон, додав Одінцов.

Контекст

У квітні NaVi стала першим чемпіоном світу з гри Counter-Strike 2 (CS2), здобувши $500 000 призових, повідомила пресслужба команди. У фіналі найпрестижнішого турніру PGL Major Copenhagen 2024 від видавця CS2 Valve українці обійшли американську FaZe з рахунком 1:2. 

«Цей день потрапить в історію», – написав у Telegram Ярослав Притула, коментатор студії Maincast, де українськомовну трансляцію вже подивилися майже 180 000 людей. «Це перший чемпіонат світу з нової дисципліни CS2, тому престижно бути на ньому чемпіонами», – сказав Forbes CEO іншої кіберспортивної команди Monte Дмитро Вовк.

22 липня NaVi знову стали переможцями, вигравши у турнірі Esports World Cup 2024. Перемога принесла їм $400 000 призових й закріпила їхній успіх після першого виграного турніру у квітні. Детально про те, скільки компанія заробила внаслідок перемог, Forbes писав раніше тут.

Natus Vincere, або NaVi, починався з команди із Counter-Strike у 2009 році й переріс у головну кіберспортивну організацію України. Команда стала першою в історії, якій вдалося виграти три головні світові кіберспортивні турніри за один рік у 2010-му.

Засновником і власником NaVi був Олександр Кохановський. У 2019-му він увійшов до пʼятірки найвпливовіших людей у СНД у кіберспорті за версією російського Forbes. З 2018-го компанія змінила кінцевого бенефіціарного власника на громадянина України Максима Кріппу

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд