Категорія
Новини
Дата

Чечоткін показав, як працюють магазини Rozetka під час відключень електроенергії

23 листопада Росія всьоме атакувала українську енергетичну інфраструктуру. Обстріли тимчасово знеструмили всіх атомні станції та більшість теплових та гідроелектростанцій. Тільки в Києві 70% житлового фонду все ще залишаються без світла. У магазинах Rozetka українці можуть підзарядити електронні прилади, зробити дзвінок та зігрітись.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Магазини Rozetka перетворились на пункти обігріву, зарядки ґаджетів та місце, звідки можна подзвонити рідним і зробити донат, написав співзасновник маркетплейсу Владислав Чечоткін на Facebook.
  • «Дякую кожному, хто працює не тільки продавцем чи консультантом, але й психологом, провідником, помічником, співрозмовником, тим, хто заряджає павербанки і включає чайники та міксери, набирає термоси, допомогає зігрітися, незважаючи на величезну втому після багатьох годин роботи, знаходить в собі сили усміхатися, підбадьорювати, обіймати і говорити: заходьте, будь ласка, не переживайте, світла вистачить на всіх», – додав підприємець.
  • 17 листопада Чечоткін написав на Facebook, що генераторами та Starlink обладнані більше 100 магазинів Rozetka. Він анонсував ще більшу кількість готових до автономності локацій до кінця тижня.
  • Українці приходять із незвичайними запитами – наприклад, скипятити води або зробити фарш для котлет, додає співзасновник Rozetka. А одними з перших замовлень в Херсоні, куди Rozetka повернулись 23 листопада, були ялинкові прикраси.

Контекст

У березні Владислав Чечоткін відправив своїм співробітникам сумний лист. Бізнесмен назвав свою компанію «пікіруючим літаком». За перші тижні війни її виторг упав з 4 млрд грн на місяць до 23 млн грн, склад було заблоковано, а покупці масово повертали товар. Літак зміг повернутись на траекторію. У серпні Rozetka вирішила надати свої склади для зберігання товарів усім компаніям, а не лише продавцям маркетплейсу. Наразі послуга доступна на складах Rozetka у Києві та Львові. 

У вересні Rozetka запустила можливість замовляти доставку товарів до Польщі.

Окрім магазинів Rozetka, за теплом, водою та електрикою українці можуть звернутись до Пунктів Незламності, що відкрились по всій країні. Це осередки безпеки, стабільності та тепла, які функціонуватимуть цілодобово та безкоштовно як місця тимчасового перебування. 

Вони розташовані у закладах освіти, будівлях обласних і районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування тощо. Про найближчий пункт можна дізнатися на цьому сайті.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні