Категорія
Новини
Дата

У Маріуполі окупанти розпилюють ММК ім. Ілліча на брухт

У тимчасово окупованому Маріуполі почали розпилювати конструкції ММК імені Ілліча на брухт. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Сьогодні над комбінатом піднявся дим. Це визвано початком розпилу крупногабаритного металобрухту, частково зі скрапом (металобрухт разом зі шлаком). Фактично, на очищеній та розмінованій території почали вирізати завод на металобрухт», – написав він.
  • За словами Андрющенка, окупанти продовжують обіцяти місцевим, що завод відновлять.

Контекст

Бої за Маріуполь, де є два найбільші металургійні заводи «Метінвесту», яким володіє Рінат Ахметов, – «Азовсталь» та ММК ім. Ілліча – почалися на другий день повномасштабного вторгнення російської армії в Україну. «Метінвест» зупинив роботу цих заводів на день раніше. 

«Азовсталь» та ММК ім. Ілліча у 2021 році виробили 8,6 млн т сталі, або 90% всієї сталі групи, за даними компанії. Загалом металургійний сектор забезпечував близько 80% доходів «Метінвесту».

Війна та втрата цих активів суттєво вдарила по капіталізації. Напередодні російського вторгнення Forbes оцінював «Метінвест» у $11,4 млрд.

У СКМ повідомили, що обовʼязково предʼявлять претензії РФ із вимогою відшкодувати всі збитки, завдані російською воєнною агресією.

Повномасштабна війна суттєво зачепила бізнес-імперію Ріната Ахметова. Від початку війни його статки впали на 64%. На початку 2022 року Forbes оцінював їх у $13,7 млрд, а в липні – лише в $4,9 млрд. Головний скарб бізнес-імперії «Метінвест» втратив 2/3 оцінкової вартості бізнесу. Раніше Forbes оцінював вартість «Метінвесту» в $3 млрд, з яких на частку Ахметова припадає $2,25 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні