Категорія
Новини
Дата

У системі Ajax стався збій. Конотопський заявив, що компанія вже працює над підсиленням хмари

Продукти компанії Ajax ввечері 11 вересня могли працювати з порушеннями через збій у системі. Засновник Ajax Олександр Конотопський заявив, що компанія вже працює над змінами в архітектурі, які унеможливлять подібні збої у майбутньому.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Конотопський назвав вчорашній збій найбільшим фейлом в історії компанії. «Особисто я і команда Ajax просимо вибачення за збій у роботі хмари, що стався вчора […] Ми негайно почнемо працювати над рішенням, яке підсилить нашу хмару», – наголосив підприємець.
  • Він пояснив, що в хмарі Ajax – близько 200 серверів і це одна з найбільших хмар у світі в сфері інтернету речей.
  • «Навантаження – мільйони хабів і користувачів. Звісно, є чимало резервів. Чому ж стався збій, якщо існує резервування? Низка процедур аварійного відновлення пройшла не так. Аварійне відключення – це результат послідовності кількох наших помилок та несприятливих факторів поспіль», – зазначив він.
  • За словами Конотопського, компанія засвоїла уроки і найближчим часом буде внесено «серйозні зміни до архітектури». «У нас вже є роадмап для наших інженерів, як не допустити таких помилок у майбутньому», – додав він.
  • Крім того, він наголосив, що компанія не обмежує функціональність лише хмарою – всі позахмарні інструменти доступні незалежно. «Наприклад, пряме підключення до станції моніторингу, SMS чи дзвінок з телефону, SpaceControl чи KeyPad для включення чи зняття систем охорони. Всі необхідні резерви ви завжди можете організувати незалежно від нас», – пояснив Конотопський.

Контекст

Заснована 2011 року підприємцем Олександром Конотопським, Ajax Systems – найбільший виробник систем безпеки у Європі. У продуктовій лінійці Ajax більш ніж 100 бездротових та дротових пристроїв для приміщення та вулиці. Ajax надає послуги понад 2,5 млн клієнтам у 169 країнах світу.

Також компанія має власний логістичний хаб у Польщі та розвиває локальні команди на стратегічних ринках Іспанії, Італії, Великої Британії, Німеччини, Франції, ОАЕ, ПАР й інших країн.

Олександр Конотопський став підприємцем року за версією «Forbes Україна». Нагородження «Forbes – підприємець року» відбулося 10 лютого у Києві.

У травні Ajax Systems оголосив, що відкриває завод у Туреччині площею 8300 кв. м. Це перше виробництво компанії за кордоном.

Компанія вже присутня у таких країнах Латинської Америки, як Аргентина, Чилі, Мексика, Колумбія та Уругвай.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні