Категорія
Новини
Дата

У травні роботу ТРЦ набагато частіше зупиняли через повітряні тривоги

1 хв читання

У травні частка тривалості повітряних тривог під час роботи торговельних центрів (ТЦ) зросла до 13,4% в порівнянні з 10,8% у квітні та 4,6% у травні минулого року. За цим показником цьогорічний травень увійшов до трійки найбільш небезпечних місяців, повідомила Українська рада торговельних центрів (УРТЦ). 

Ключові факти

  • УРТЦ розробила та оновлює інтерактивну карту тривалості повітряних тривог в регіонах України з 24 лютого 2022 року.
  • Найбільша частка повітряних тривог під час роботи ТЦ у травні фіксувалася у Харківській (66%), Донецькій (57,7%), Дніпропетровській (29,7%), Запорізькій (27,4%) та Полтавській областях (19,6%).
  • В середньому по Україні час вимушеного простою через повітряні тривоги сягнув 73,8 робочих днів з початку повномасштабного вторгнення, причому в травні 2024 року – 4,5 робочих днів. Більш тривалий простій зафіксовано лише в березні 2022 р. (5,6 робочих днів).
У травні роботу ТРЦ набагато частіше зупиняли через повітряні тривоги /Фото 1

Контекст

Якщо говорити про податки, то втрати бюджету від зупинки економічної діяльності через повітряні тривоги становлять 3 млрд грн на добу вимушеного простою, заявляв у 2023 році голова профільного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

За його словами, якщо взяти мінімальну сумарну тривалість тривог у 2 доби на місяць, втрати зведеного бюджету і пенсійного фонду можуть сягати – 6 млрд грн на місяць. 

25 травня Росія завдала удару двома керованими авіаційними бомбами (КАБ) по ТЦ «Епіцентр» в Харкові. Як повідомили в адміністрації ТЦ, після оголошення повітряної тривоги персонал зробив все можливе задля якнайшвидшої евакуації відвідувачів та співробітників. Проте два удари по центральній частині будівлі відбулися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку. Загинули 19 осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні