Категорія
Новини
Дата

Угорщина відновила пропуск через кордон з Україною після збою в базі даних (Оновлено)

На українсько-угорському кордоні з 16:00 понеділка, 24 квітня, тимчасово не здійснювалось оформлення осіб і транспортних засобів на угорській стороні, повідомляє Державна прикордонна служба України. Після 19 години оформлення відновили.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що прикордонники отримали від угорських колег інформацію про тимчасове призупинення функціонування бази даних Прикордонної поліції Угорщини.
  • «Просимо подорожніх врахувати обстановку, що склалася, при плануванні поїздки до Угорщини. Про відновлення оформлення на угорській стороні буде повідомлено додатково», – було сказано у повідомленні служби.
  • Оновлено. О 19:11 Держприкордонслужба повідомила, що оформлення осіб та транспорту на українсько-угорському кордоні відновлено.

Контекст

Нещодавно Угорщина заявила про намір посилити контроль за імпортом зерна з України, повідомив угорський міністр сільського господарства Іштван Надь. Країна також ініціює тимчасове відновлення мита та квот на ввезення українських олійних і зернових культур, йдеться у повідомленні Міністерства сільського господарства Угорщини.

16 квітня Угорщина вслід за Польщею запровадила тимчасову заборону на ввезення зерна з України. Про це йдеться в повідомленні угорського уряду в Facebook. За словами міністра сільського господарства Іштвана Надя, заборона стосується зернових та олійних культур, пише 24.hu.

Міністр зазначив, що заборону запроваджено до 30 червня 2023 року, чого буде достатньо, щоб знайти довгострокове рішення цієї проблеми.

Єврокомісія розглядає новий пакет підтримки для фермерів країн ЄС, які постраждали від напливу української сільськогосподарської продукції, що призвело до так званої зернової кризи. Про це пише Euractiv з посиланням на заяву речника Єврокомісії. Пакет загальною вартістю €100 млн мають ухвалити вже найближчими днями.

За даними Мінагрополітики, суходолом найбільше української продукції, майже 90%, транспортується транзитом через Румунію, на другому місці Польща – 10%, найменший транзит здійснюється через Угорщину, близько 5–6%, та Словаччину – 1,5%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні