Категорія
Новини
Дата

Україна активно готується до відкриття свого авіапростору – міністр транспорту Франції

Україна «наполегливо працює» над відкриттям свого авіапростору для цивільних літаків. Про це сказав у інтерв’ю ЄП міністр транспорту Франції Клеман Бон, коментуючи співпрацю з Україною у сфері навчання українських пілотів цивільної авіації та авіадиспетчерів. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Українці вже проходять практику на симуляторах у Франції, а під час переговорів у Києві дві країни погодилися розширити цю співпрацю, повідомив Бон.
  • За його словами, якщо авіатори не матимуть практики, то за правилами безпеки вони не зможуть одразу відновити роботу. «Тому ми допомагаємо Україні підготуватися до моменту, коли ваш авіапростір буде відкрито повністю або частково», – зауважив міністр.
  • Бон повідомив, що українські посадовці зараз готуються до відкриття авіапростору для польотів цивільної авіації. «Як я зрозумів, в України вже є певні міркування щодо цього відкриття, і у Києві наполегливо над цим працюють. Але, звісно, головним питанням досі лишається безпека», – сказав міністр.

Контекст

Україна закрила свій повітряний простір для цивільних літаків 24 лютого 2022 року, у день початку великої війни. 

Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) у своєму прогнозі до 2029 року передбачає, що обмеження на польоти в повітряному просторі України, РФ, Білорусі та Молдови збережуться. 

У документі уточнюється, що йдеться про повернення до звичних маршрутів літаків.

Серед ключових чинників того, як російське вторгнення в Україну впливає на цивільну авіацію, Євроконтроль називає загальне погіршення економічної ситуації, зокрема зниження прогнозів зростання ВВП через розриви ланцюгів постачання енергоносіїв, високу інфляцію і падіння загального рівня довіри.

Євроконтроль наголошує, що авіагалузь все ще відновлюється після пандемії коронавірусу, але ключовими чинниками, які гальмують цей процес, є російське вторгнення в Україну, обмеження внутрішніх рейсів з екологічних міркувань, брак персоналу в аеропортах і пов’язані з цим страйки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні