Категорія
Новини
Дата

Україна готує санкції проти російських силовиків і представників ІТ-сектору

Міжвідомча робоча група з питань реалізації санкційної політики (МРГ) направила РНБО пропозиції щодо застосування санкцій до представників силових органів РФ та окремих представників ІТ-сектору, повідомила пресслужба Мінекономіки.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • РНБО розгляне пропозиції щодо ухвалення санкцій проти понад 1300 представників силових органів РФ, які безпосередньо причетні до злочинів в Україні та проти України, повідомила перший віцепремʼєрка – міністерка економіки Юлія Свириденко.
  • Також направлені до РНБО пропозиції санкцій проти понад 500 юридичних та фізичних осіб ІТ-сфери РФ. Це виробники програмного забезпечення чи обладнання, компанії та особи, пов’язані з соцмережами, різними платформами, які режим Путіна використовує для пропаганди тощо, зазначила Свириденко.
  • В Мінекономіки зазначили, що у відповідних органів України та країн-партнерів є повне взаєморозуміння з ключових питань санкційної політики. Триває обмін інформацією. Дані, що надаються Україною, мають продовження у відповідних рішеннях та діях союзників, зазначили в Мінекономіки. Наприклад, частиною 9-го пакету санкцій ЄС, а також санкцій, ухвалених США, було віддзеркалення санкцій, раніше запроваджених Україною. 

Контекст

30 вересня РНБО вперше від початку повномасштабної війни з Росією запровадила санкції проти російських бізнесменів, які доти потрапляли в санкційні списки ЄС та країн G7.

Цим рішенням Україна фактично віддзеркалила міжнародні санкції, накладені на росіян упродовж війни, розповідають співрозмовники Forbes, дотичні до МРГ з питань реалізації державної санкційної політики. 

За чотири місяці РНБО за рекомендацією Міжвідомчої робочої групи ухвалила, а президент ввів у дію рішення про запровадження санкцій проти 3134 фізичних та 1374 юридичних осіб. 

Окрім того, з урахуванням останніх рішень МРГ рекомендувала подати на розгляд РНБО санкції ще проти понад 8000 фізичних та юридичних осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні